USE-IT és un laboratori d’idees tecnològic. El que fa principalment és assessorar al client en matèria de tecnologia i demostrar com un projecte tecnològic el pot ajudar a generar més ingressos o estalviar diners. I això, com es fa? Doncs USE-IT pot crear una pàgina web, una botiga online o una aplicació per a mòbils. Però això sí, tot ha d’estar molt ben enfocat a l’activitat del client perquè l’ajudi a generar negoci. En aquest sentit, està demostrat que, actualment, no n’hi ha prou amb tenir presència a internet, sinó que és necessari disposar d’eines per poder connectar i implicar al client o al públic en general. En definitiva, és una empresa que ofereix un servei a 360º, és a dir, estudi, disseny, desenvolupament i màrqueting digital i promoció dels projectes a internet.
Les seves oficines estan instal·lades al CEEILleida. Actualment compta amb 11 treballadors en la plantilla i treballen per a 150 clients l’any, tant de l’àmbit públic, com la mateixa Generalitat de Catalunya, com de l’àmbit privat, alguns de fora de Catalunya. En aquest sentit, han dissenyat l’aplicació mòbil per a l’Associació de Personal de CaixaBank, que permet la comunicació interna entre més de 40.000 usuaris. També projectes d’abast internacional, com una aplicació que permet poder regar finques des del telèfon mòbil, o bé el disseny per a una gran cadena hotelera d’àmbit europeu, que permet fer pagaments a través d’una polsera intel·ligent.
Ara el repte és el de poder localitzar persones dins d’espais tancats. Per exemple, mitjançant uns sensors i amb el telèfon mòbil d’una persona que es troba dins d’una botiga o d’un museu, es detecta què és allò que més li interessa a aquella persona, després d’haver detectat el recorregut i el temps que ha invertit en passejar per l’establiment o equipament. Això, apart de donar informació sobre el comportament dels clients, permet que aquests rebin notificacions personalitzades, basades amb allò que més els hi ha interessat durant el seu recorregut.
Altres aplicacions molt interessants són les basades en la realitat augmentada aplicada al sector turístic, la gestió de fires professionals per a visitants i empreses, o en l’àmbit de la sanitat, amb una aplicació per a la gestió de quiròfans i traçabilitat dels pacients quan entren als hospitals, el que permet, entre altres coses, una optimització dels recursos humans i materials i un augment de l’eficiència del personal, a més de centralitzar les dades dels pacients. En definitiva, aporten solucions que semblen impossibles. Però com diu un dels lemes de USE-IT: “L’única cosa impossible és allò que no intentes fer”.
Web: http://www.useit.es/
Twitter: @useiteasy