Aerofor, AM Domotics, Pira Technology i Vestigium, instal·lades actualment en el viver, i Invelon Technology, Ecostudi, Punt Eco i Soluzion Digital han aconseguit atraure al públic amb els seus productes innovadors

Un total de set empreses que estan o han estat instal·lades en el viver del CEEILleida, Aerofor, AM Domotics, Invelon Technologies, Pira Technology, Punt Eco, Soluzion Digital i Vestigium, han participat en l’edició d’enguany de la Fira de Sant Miquel, que ha tingut lloc al recinte de Fira de Lleida del 30 de setembre fins al 3 d’octubre. Quatre d’aquestes sis empreses, AM Domòtics, Pira Technology, Soluzion Digital i Vestigium, han exposat els seus productes en l’estand organitzat per GLOBALleida, mentre que Aerofor estava integrat en l’estand de LleidaDrone.

Pira Technology
L’empresa instal·lada en el mòdul 2.12 del CEEILleida ha exposat els seus innovadors productes en l’estand de GLOBALleida. Un dels seus productes estrella és el Banc Parking 5G, mobiliari urbà digitalitzat que cobreix la part social d’un banc; la part d’urbanisme, per ser una infraestructura profitosa per a la ciutadania, i la part ecològica, al fomentar l’ús del vehicle elèctric i donar una solució d’aparcament, que ara mateix no disposa, per exemple la ciutat de Lleida, i per això ja pensen donar-ho a conèixer més a fons en el saló Municipàlia, que organitza Fira de Lleida del 19 al 21 d’octubre. Pira Technology també està estudiant la fórmula per tal que els ajuntaments interessats no tinguin cap càrrec per manteniment de la tecnologia.

També van exposar repetidors de cobertura mòbil d’última generació, dissenyats per la important empresa Xacom, que recentment ha concedit a Pira Technology el certificat en solucions de cobertura mòbil. Aquests aparells, que tenen la garantia d’estar homologats per la Unió Europea pel seu compliment amb les normes de salut i seguretat internacionals, cobreixen les zones d’ombra i sense cobertura mòbil en habitatges, oficines, locals comercials, hotels, pàrquings i inclús vehicles, de tots els operadors en 2G, 3G i 4G,  pròximament en 5G, com ara Movistar, Vodafone, Orange o Másmóvil i qualsevol OMV que utilitzi alguna de les operadores anteriors. D’aquesta manera, es dóna total solució a la falta de cobertura mòbil en determinats espais.


El president de la Diputació, Joan Talarn, visita l’empresa Pira Technology, instal·lada en el viver del CEEILleida, acompanyat del diputat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, i del director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera

Raul Rojas, cofundador de Pira Technology, i en el marc del programa Àgora Tecnològica organitzada per la Cambra de Comerç de Lleida, va explicar també, com a usuari del Lab 5G, impulsat també per la Cambra de Comerç, els projectes relacionats que tenen respecte a la cobertura mòbil, com ara el Banc Parking 5G.


Raúl Rojas, durant la seva intervenció a l’Àgora Tecnològica de la Cambra de Comerç

Aerofor
El director comercial i cofundador d’Aerofor, Eduard Ibáñez, va oferir la ponència “Drons a l’agricultura, i ara què?”, desenvolupada a l’Àgora Tecnològica de l’Àrea 5G de Ponent, organitzada per la Cambra de Comerç de Lleida, en la que va explicar que la fumigació dels cultius amb drons a la demarcació de Lleida donarà un gran salt quantatiu en anys vinents. Així mateix, Ibáñez va manifestar la seva aposta immediata per la fumigació i els tractaments fitosanitaris amb drons en explotacions agrícoles, sobretot extensives, com ara l’arròs o el panís.
Per la seva part, l’oficial operadort aeri i cofundador aeri, Eduard Ruiz-Olivares, va manifestar al diari Segre la importància d’estar present a la Fira de Sant Miquel “perquè a vegades hi ha clients que no tenen els mitjans per conèixer el funcionament d’aquests drons per a fitosanitaris, nio el tipus de formació de pilots de drons que oferim a Aerofor”.


Un moment de la intervenció d’Eduard Ibáñez en l’Agora 5G de la Cambra de Comerç

Així mateix, Aerofor i LleidaDrone van presentar el dron més gran d’ús agrícola, el DJI T6 Agras, d’unes mides de 252 × 221,2 × 72 cm (amb els braços i les hèlixs desplegades) pensat per treballar de forma eficient en qualsevol condició i terreny. Incorpora un sistema de detecció capaç d’esquivar obstacles que li permet polvoritzar fins i tot sobre arbres plantats en vessants inclinats. Té una gran capacitat de càrrega (incorpora un dipòsit amb 16 litres que polvoritza fins a 6,5 ​​metres d’ample), i és capaç de fumigar 10 hectàrees en una hora. Malgrat les grans dimensions, el seu nou disseny modular permet reduir fins a un 75% el seu volum per facilitar el transport. El cos de l’aeronau està fabricat en fibra de carboni, que aporta més lleugeresa i resistència. El control a distància abasta fins als 3 km.


Imatge del dron DJI T6 Agras, singular per les seves dimensions (Foto: LleidaDrone)

Vestigium
L’empresa instal·lada en el mòdul 2.1 del CEEILleida, i dedicada a la programació d’aplicacions mòbils, pàgines web, xarxes socials i altres solucions informàtiques, va oferir els seus serveis a les empreses del sector agrícola. El impulsors d’aquesta startup, Robert Sánchez i Aitor Catena, consideren que “en un món tan connectat, l’agricultura té molt marge de creixement tecnològic, i Vestigium disposa de les eines web i de gestió de xarxes socials que faciliten l’entrada al món digital d’una forma senzilla”.


Aitor Catena i Robert Sánchez van oferir els seus serveis a l’estand de GLOBALleida

AM Domotics
Dirigida per l’emprenedor Àlex Mesa, AM Domòtics, empresa instal·lada en el mòdul 3.10 del CEEILleida, també va exposar els seus productes en l’estand de GLOBALleida. AM Domòtics és una empresa dedicada a la programació de cases intel·ligents, principalment amb el sistema KNX.

Segons Àlex Mesa, per Domòtica entenem la incorporació d’una senzilla tecnologia a l’equipament dels habitatges i edificis que permeti gestionar localment, remotament i de forma energèticament eficient, segura i comfortable per a l’usuari els diferents equips i instal·lacions domèstiques tradicionals que conformen un habitatge (la calefacció, les persianes, la il·luminació, equips de so, …), de manera que es pugui realitzar qualsevol acció sense necessitat d’estar presencialment a l’habitatge.

En definitiva, l’objectiu és unificar tot l’habitatge perquè interactuï per sí sola ajustant-se a la necessitat de l’usuari i que ell hagi de realitzar les mínimes accions o, inclús, cap.


Àlex Mesa va exposar una gran varietat de productes relacionats amb la domòtica

Soluzion Digital (Mi Soluzion)
Empresa nascuda fa uns anys al CEEILleida, impulsada per José Luis Pociello, va exposar els seus productes a l’estand de GLOBALleida. Ofereix Mi Soluzion, una innovadora plataforma per gestionar un negoci de forma àgil i senzilla. Una “revolució” de la gestyió digital per a pimes, autònoms i emprenedors. Inclou protecció total i il·limitada d’ordinadors amb còpies de seguretat, antivirus, teletreball, monitorització remota i protecció de navegació web.


Representants de Soluzion Diogital, amb José Luis Pociello, a l’estand de la Fira

Invelon Technologies
L’empresa nascuda l’any 2015 al CEEILleida va oferir els productes més innovadors relacionats amb la realitat virtual, augmentada i mixta, oferint solucions personalitzades a les empreses.

Ecostudi
Creada l’any 2007 al CEEILleida per Ricard Vizcarra, és un equip d’experts en qualitat i medi ambient que ofereix solucions personalitzades i de proximitat basades en el talent, l’optimització i l’estalvi. Ricard Vizcarra és el director comercial de l’empresa, que compagina amb la coordinació de projectes de consultoria ambiental i sistemes de gestió ISO. Va ser creada amb el seu soci Jordi Prats, i es una consultoria especialitzada en medi ambient i sostenibilitat. 

Punt Eco
Va ser creada l’any 2011 al CEEILleida per Ricard Vizcarra i dos socis més. Punt Eco és una empresa de responsabilitat social i ambiental que vetlla per la salut de les persones i la societat a través de la innovació, l’agricultura i el treball en xarxa.

En aquesta edició de la Fira de Sant Miquel ha obtingut el reconeixement de l’Ajuntament de Lleida, juntament amb altres sis empreses més, del segell marca Horta de Lleida, títol que Ricard Vizcarra ha recollit de la mà de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i del regidor de l’Horta, David Melé. Aquest diploma es lliura a les empreses compromeses amb els valors de l’agricultura de qualitat i de proximitat.

La seva activitat es concentra a l’Horta de Lleida, tot oferint diverses activitats que utilitzen l’agricultura fora del seu marc productiu tradicional. Utilitza l’agricultura com un activitat d’oci, de relació social, de desenvolupament personal i d’alt valor terapèutic.

També utilitza l’agricultura com una eina de la gestió territorial i paisatgística a la vegada que pretén impulsar l’agricultura ecològica com un element de valor i qualitat per a l’agricultura moderna.

Punt Eco s’emmarca dins del sector de les empreses socials pel seu elevat impacte ambiental positiu, així com el seu enfocament social en les seves activitats i serveis.


Ricard Vizcarra rep el segell marca Horta de Lleida (Foto: Twitter Ricard Vizcarra)

Pira Technology, Aerofor i Invelon Technologies, protagonistes del programa Lleida Activa de Lleida TV

Tres empreses nascudes al viver del CEEILleida: Pira Technology, Aerofor i Invelon Technology, van participar dissabte 2 d’octubre en el programa LleidaActiva de LleidaTV, conduït pel periodista Josep Maria Sanuy. En el programa van ser entrevistats José Luis Torné, de PIRA Technology; Eduard Ibáñez, d’ Aerofor; Alan Navarro, d’Invelon, i també Jordi Garcia Caberol, de Becquel.

José Luis Torné, de Pira Technology, i Eduard Ibáñez, d’Aerofor, durant l’entrevista

 

Alan Navarro, d’Invelon, i Jordi Garcia Caberol, de Becquel.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies

Pin It on Pinterest

Share This