Marcela Ramírez, ‘coach’ i consultora en Emprenedoria i Acceleració de Negocis a Llatinoamèrica i Espanya i cofundadora de l’Instituto Nacional Certificador en Coaching, amb presència en més de 14 ciutats de Mèxic, va afirmar ahir, en una reunió telemàtica des del seu domicili de la ciutat mexicana de Guadalajara, que s’ha inspirat en una visita que va realitzar al Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEILleida), el 21 de març de 2018, per escriure el llibre Emprendedor Divergente, en el qual explica alguns dels secrets dins dels negocis per poder ser un emprenedor d’èxit en aquests temps de canvi.
El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, va participar en la reunió telemàtica amb Marcela Ramírez, juntament amb el director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera; del professor de la UdL José Manuel Alonso, i el director del CEEILleida, Antoni Piñol.
Marcela Ramírez, que va recordar fa uns dies en el seu perfil d’instagram la seva visita al CEEILleida, col·labora amb empreses transnacionals en estratègies internes per consolidar els seus equips de treball i impulsar noves unitats de negoci dins de les mateixes. La seva passió, afirma, “és la d’impulsar als emprenedors i pimes perquè les seves iniciatives transcendeixin, fins i tot, més enllà de sí mateixes”, i va dir també que en les seves xerrades i conferències que ofereix als emprenedors mexicans “poso com a exemple el CEEILleida pel seu context adequat per impulsar l’emprenedoria”.
Ramírez, que afirma que “tots podem ser emprenedors, i a la vegada ser divergents”, va formar part fa dos anys d’un grup d’una quinzena d’universitaris mexicans que estudiaven un màster internacional en creació i acceleració d’empreses, i que participaven en una operació d’intercanvi amb la Universitat de Lleida coordinada pel professor José Alonso.
L’assessora empresarial mexicana va dir en la reunió telemàtica que aquell màster que la va portar a Lleida “em va ajudar a connectar en la meva part emprenedora, trencant paradigmes i generar projectes que podien impactar a la gent”.
En aquella visita de fa dos anys, el grup d’estudiants va poder rebre una exposició del què és i com funciona el CEEILleida i després van visitar les empreses INTECH3D, Cardionlive i Growing Together.