Obert el termini per demanar ajuts per a patents i models d’utilitat a l’exterior

Per a despeses efectuades per pimes i persones físiques l’any 2021

L’Oficina Espanyola de Patents i Marques, O.A. continua impulsant a l’exercici 2022 la utilització de la Propietat Industrial per les empreses espanyoles com a eina d’accés als mercats internacionals. Amb aquesta finalitat, ha publicat al BOE el 5 de març de 2022 l’extracte de la Resolució de la Direcció de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, OA, per la qual es convoca la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per al foment de les sol·licituds de patents i models d’utilitat espanyols ia l’exterior per a l’any 2022. La Resolució de la convocatòria completa està disponible a la BDNS i al web de l’OEPM.

Els dos objectius fonamentals d’aquests ajuts són:

Estimular la protecció internacional de la tecnologia a través de les patents o dels models d’utilitat, així com contribuir a la millora de la competitivitat d’aquelles entitats del sector privat que han emprès la recerca de mercats fora d’Espanya.
Fomentar la protecció de les invencions nacionals de PIME i de les persones físiques a través de patents o de models d’utilitat.
Les ajudes que es convoquen són:

Subvencions a l’extensió d’una sol·licitud d’una patent o d’un model d’utilitat, davant de les oficines nacionals de tercers països o oficines regionals de patents, en el marc de procediments de concessió de patents o de models d’utilitat nacionals o regionals. Entre altres conceptes subvencionables, la convocatòria 2022 inclou: tràmits de sol·licitud, informe de cerca, examen o concessió, anualitats de l’EPO i validació de patent europea.
Subvencions a les activitats realitzades dins del procediment internacional PCT (tràmits de sol·licitud, cerca internacional o examen preliminar).
A diferència de les convocatòries anteriors, en aquesta convocatòria no se subvencionen els costos de la traducció a l’idioma del país on es faci l’extensió de la patent o del model d’utilitat.

Subvencions a les sol·licituds de patents i models d’utilitat espanyols: tràmits de sol·licitud i/o informe de l’estat de la tècnica (IET) per a sol·licituds de patents i models d’utilitat i examen substantiu per a sol·licituds de patents.
La formalització i presentació de sol·licituds s’ha de fer per via telemàtica, a través de la Seu Electrònica de l’OEPM i el termini de presentació de sol·licituds és del 7 de març al 5 d’abril de 2022. Més informació