L’exposició “Projecte Europa. Les inversions de la UE a Catalunya” a Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la Directora General d’Anàlisi i Política Econòmica de la Generalitat, M. Antònia Monés, i el delegat de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós, han inaugurat avui al Museu de la Paeria de Lleida l’exposició “PROJECTE EUROPA. Les inversions de la UE a Catalunya” activitat enmarcada en les funcions del Centre d’informació Europe Direct-LLEIDA del qual la Diputació de Lleida és soci aportant el treball de difussió, comunicació i co-organització d’activitats que realitza el ceeilleida.
La inauguració de la mostra ha servit per anunciar les xifres d’inversió previstes pels fons europeus a les comarques de Lleida en el període 2007-2013. La major part dels 100,77 milions d’euros que hi ha programats en ajuts de la UE es destinaran a projectes de medi ambient,77 milions, també hi tenen cabuda projectes de desenvolupament local, projectes de recerca i la xarxa de vivers per a la creació d’empreses innovadores que impulsa la Diputació de Lleida a través del ceeilleida per tota la província.

L’exposició “PROJECTE EUROPA. Les inversions de la UE a Catalunya” presenta una selecció d’aquestes actuacions previstes per als propers anys a les comarques de Lleida i també alguns dels principals projectes que s’han executat arreu de Catalunya des de l’adhesió a la UE. Entre els projectes que recull l’exposició destaquen la línia de tren d’alta velocitat (finançada en un 72% per fons europeus), el Centre R+D per a la indústria agroalimentària de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Universitat de Lleida; la prevenció d’incendis i la creació de centres de sensibilització ambiental al Segrià i el Pallars Jussà, i diverses actuacions de millora i desenvolupament urbà en municipis de les comarques lleidatanes.

Aquesta és la primera vegada que es dedica una exposició als projectes finançats per la UE a Catalunya. La mostra està organitzada per la Comissió Europea i el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat en col•laboració amb l’Ajuntament de Lleida. És una exposició itinerant que es veurà en diferents ciutats de Catalunya durant el 2010. Lleida és la primera ciutat a acollir-la, i es podrà veure fins el 25 de març al Museu de la Paeria.