La formació al territori, a bon ritme

Dimarts feiners al CEI Cervera

L’acció comercial, la creativitat o la Introducció dels Mindfulness a l’empresa  són alguns dels temes que s’han treballat aquesta setmana

Aquesta setmana el CEI Tàrrega va celebrar la tercera sessió dels Dijous Emprenedors amb L’acció comercial, una oportunitat per emprendre, a càrrec de Joan Maria Pagès, president del Col·legi d’Agents Comercials de Lleida, i que va comptar amb 22 assistents.

Per la seva part, el CEI Almenar va oferir la jornada Introducció dels Mindfulness a l’empresa per a pensar millor, a càrrec de Manel Fernández i Anna Morreres. El Mindfulness és una pràctica que ajuda  a  reduir el malestar, augmentant la capacitat i confiança en la resolució de les demandes de l’entorn laboral.  Cal tenir en compte que l’estrès laboral  és la segona causa de queixes relacionades amb el treball i la segona causa de baixa laboral a la UE. Els treballadors que senten habitualment estrès laboral traslladen sovint el seu malestar també  a  la seva vida particular i això  provoca  repercussions a nivell familiar, generant-se cercles negatius de malestar. Les altes demandes i la percepció de baixos recursos  per afrontar-les ens generen neguit, angoixa i fins i tot malaltia. La jornada anava adreçada a tots empresaris , directius, autònoms i altres persones amb responsabilitats en l’àmbit de la prevenció , de tots els gremi.

Així mateix, el CEI Alt Urgell ha impartit la càpsula formativa Creativitat empresarial, optimització dels recursos, que ha tingut com a objectius potenciar la intel·ligència creativa empresarial, proporcionar estratègies per obtenir punts de vista diferents, facilitar eines per gestionar els bloquejos creatius, fer sessions de brainstorming (pluja d’idees) efectives, buscar i trobar espais creatius en les empreses i incrementar la creativitat i potenciar la innovació en l’empresa.

Dins les activitats formatives dels  Dimarts Feiners, que consisteixen en oferir  sessions d’orientació professional  on es treballen aspectes claus per a buscar feina i entrenar les habilitats professionals adaptades a les necessitats de les persones en procés de recerca o millora de feina, s’ha impartit “Entrena’t per parlar amb públic” a Cervera; “Treballa a Europa” a Sort i “Valora’t per trobar la millor feina”, formació que ha constat de dos sessions a Vielha el que ha suposat la participació de 51 inscrits en aquesta activitat.

Introducció dels Mindfulness a l’empresa per a pensar millor al CEI Almenar
Introducció dels Mindfulness a l’empresa per a pensar millor al CEI Almenar