Rosa Maria Perelló: “és important donar l’impuls necessari al talent que tenim a Lleida i fer que pugui tirar endavant amb el seu projecte de negoci”.
La consellera d’Empresa i Innovació de la Generalitat, Àngels Chacón, ha visitat el Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEILleida). La consellera ha estat acompanyada per Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació de Lleida, que és al capdavant d’aquesta fundació, i han estat rebudes pel vicepresident segon de la Diputació, Gerard Sabarich, el vicepresident tercer, Jordi Latorre, el vicepresident cinquè, Enric Mir, pel diputat Paco Cerdà, i pel diputat al Congrés, Antoni Postius.
Perelló ha donat la benvinguda a la consellera, en un acte que s’ha desenvolupat a l’Aula de formació del CEEILleida, on s’ha projectat el vídeo corporatiu del viver i s’ha dut a terme una tertúlia amb els emprenedors assistents a l’acte. La presidenta de la Diputació ha expressat el seu agraïment per la visita de la consellera a una trobada “on les empreses del CEEILleida han pogut fer arribar les seves inquietuds” i que “és important donar l’impuls necessari al talent que tenim a Lleida i fer que pugui tirar endavant amb el seu projecte de negoci”.
Àngels Chacón ha pogut conèixer de primera mà els projectes i les inquietuds de les 24 startups que han assistit a l’acte i que estan, o han estat, allotjades al CEEILleida.
El CEEILleida és una fundació promoguda i finançada per la Diputació de Lleida, creada l’any 2005 mitjançant el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, que des de el 2013 treballa sota el paraigua de GLOBALleida, i de la qual formen part els principals agents econòmics i socials de les terres de Lleida.
Cal destacar que, un cop demostrat el bon funcionament del CEEILleida, la Diputació de Lleida va voler atansar aquest model a la resta del territori de Lleida i per això l’any 2011 es va impulsar i crear la Xarxa de CEIs al territori, que ha permès la implantació de vivers d’empreses, amb la mateixa metodologia del CEEILleida, per totes les comarques i la Val d’Aran.
La creació d’aquesta Xarxa va estar finançada en un 50% pel Fons Europeu FEDER, en un 25% la Diputació de Lleida, i en un 25% pels centres territorials. Actualment, la Xarxa està formada per 16 vivers, amb representació en totes les comarques de Lleida i la Val d’Aran.
Algunes dades del CEEILleida
El CEEILleida és un viver de 4.200 metres quadrats repartits entre tres edificis on es poden acollir projectes empresarials que siguin ‘startups’ i tinguin capacitat per crear nous llocs de treball i tinguin una important component d’innovació.
A dia d’avui, hi ha instal·lades 34 empreses, que entre totes han generat 149 llocs de treball. El 44% de les empreses són del sector de la informàtica i noves tecnologies, el 31% del sector serveis, un 12% enginyeries i un altre 12% se’l reparteix les energies renovables, biotecnologia i salut. Actualment, l’índex d’ocupació del CEEILleida és del 92%.
El CEEILleida no és només un espai on ubicar-hi empreses, sinó que és un centre d’emprenedoria que dóna i facilita serveis a emprenedors, empresaris i estudiants, creant un ecosistema d’emprenedoria on poder desenvolupar els projecte empresarials en les millors condicions.
També es dedica a realitzar altres activitats, com ara el foment de l’esperit emprenedor en els centres educatius, la formació, els Tallers d’Elaboració de Plans d’Empresa, els esmorzars de networking o l’assessorament a emprenedors.
Durant l’any 2018 s’hi van instal·lar 11 noves empreses i altres 6 es van emancipar i continuen la seva activitat fora del CEEI, després de passar per un procés de creació, consolidació o creixement. El 90% de les empreses nascudes al CEEILleida sobreviuen als seus 5 anys de vida.
Per tal de donar a conèixer el viver a l’exterior, 270 estudiants van visitar el CEEILleida durant el 2018. Les sessions formatives de l’any anterior van comptar amb 261 persones inscrites, i la web del CEEILleida va rebre més de 6.000 visites que al 2018.
La consellera, en el mòdul d’Aerofor
Àngels Chacón també va visitar el mòdul d’INTECH3D
En el mòdul d’Invelon va experimentar la realitat virtual