L’start-up ha elaborat el millor repte tecnològic plantejat per la firma lleidatana Grup de Sanejament Porcí, que demanava el disseny d’un vídeo interactiu que assenyalés el desplaçament de malalties entre les granges de porcs a nivell local, autonòmic i estatal
Un total de 71 start-ups de tota Espanya s’han presentat a la 5a edició de l’ANCES Open Innovation, organitzat per ANCES, xarxa d’incubadores que agrupa els 33 centres europeus d’empreses innovadores de tot l’Estat, entre ells el CEEILleida
Kopen Software, start-up instal·lada en el viver d’empreses del CEEILleida, ha resultat guanyadora en el concurs d’innovació oberta organitzat per l’Associació Nacional de CEEIs d’Espanya (ANCES), que agrupa els 33 centres europeus d’empreses innovadores de tot l’Estat, entre ells el CEEILleida.
Kopen Software ha elaborat la millor de les 7 solucions tecnològiques presentades al repte plantejat per la firma lleidatana Grup de Sanejament Porcí (GSP), que és una de les 10 empreses tractores de tot l’Estat participants en l’ANCES Open Innovation.
Grup de Sanejament Porcí havia plantejat com a repte a les start-ups l’elaboració d’un vídeo interactiu que assenyalés el desplaçament de malalties entre les granges de porcs a nivell local, autonòmic i estatal, amb la finalitat de controlar l’extensió de patologies que afecten el sector porcí i evitar la seva extensió i contagi entre granges.
Cal recordar que Grup de Sanejament Porcí és una associació sense ànim de lucre que estructura al sector porcí de Lleida, Aragó i altres zones de la resta de l’Estat. L’objectiu de l’associació és la vigilància i millora de la sanitat porcina, a fi i efecte de resultar més competitius en els mercats.
Per la seva part, Kopen Software és una start-up lleidatana fundada l’any 2018 per Sergi Almacellas, especialista en solucions empresarials de Codi Obert (programari o software del qual es troba a disposició de tot el món de manera gratuïta i atorgat amb llicències que facilita la seva reutilització o adaptació a contextos diferents). Les seves solucions s’enfoquen a millorar la productivitat i la comunicació de les empreses, elevant el seu nivell de digitalització i augmentant-ne el rendiment.
El premi per a Kopen Software consisteix en establir una estreta relació professional amb Grup de Sanejament Porcí, per tal que l’start-up del CEEILleida pugui seguir aportant solucions tecnològiques. Al mateix temps, les empreses tractores, com Grup de Sanejament Porcí, tenen l’oportunitat de poder interactuar amb l’ecosistema emprenedor.
En aquesta edició de l’ANCES Open Innovation 2022 hi ha participat empreses tractores que, com Grup de Sanejament Porcí, són referents estatals en el seu sector, com ara Mapfre, Soltec Innovations, Capital Energy Quantum, Indertec, Mundiplan, Cantabria Labs, BSH Electrodomésticos España i Aceites Maeva.
Prop de 500 reptes tecnològics en 5 anys
Ances Open Innovation s’ha consolidat, amb les cinc edicions ja celebrades, com un programa de referència en innovació oberta a Espanya. “Fins ara, 50 empreses tractores ja han presentat prop de 500 reptes. S’han establert relacions molt interessants entre empreses consolidades i start-ups que constitueixen autèntics casos d’èxit”, afirma Cristina Fanjul, vicepresidenta d’ANCES i coordinadora del programa d’innovació oberta.
Què és ANCES?
ANCES, Associació Nacional de CEEIs Espanyols, és la xarxa d’incubadores líder a Espanya, amb presència, a través dels seus 33 socis, en totes les comunitats autònomes. En aquest sentit, Catalunya aporta dos representants: Barcelona Activa i el CEEILleida.
ANCES atén sobretot empreses nounades o projectes que vulguin aplicar innovació en el seu model de negoci. Els seus consultors intenten consolidar les empreses que s’han creat a les seves incubadores, perquè creixin i, un cop emancipades, es converteixin en un referent d’innovació a Espanya.