Katae Energia, empresa referent en instal·lacions d’autoconsum solar

Katae Energia és una empresa referent en instal·lacions d’autoconsum solar. Principalment es dediquen a les instal·lacions d’autoconsum a través de l’energia solar fotovoltaica però a més, realitzen instal·lacions d’energia solar tèrmica, biomassa o geotèrmia.

Previ a la instal·lació, un tècnic visita i analitza el consum elèctric d’una empresa i, a partir d’aquí, s’estudia la millor opció d’instal·lació fotovoltaica segons les necessitats per tal d’autogenerar la seva pròpia energia elèctrica, i que aquesta s’amortitzi el més ràpidament possible. I es que la motivació principal és l’augment del benefici dels propietaris a través de la reducció dels costos energètics.

Treballen per a tot tipus d’empreses, sobretot pimes del sector industrial, agropecuari i terciari.

I és que l’estalvi en el cost energètic pot ser important. Per exemple, per a una cooperativa fructícola pot ser d’entre el 15 o el 20%. Però el que té de bo l’energia solar fotovoltaica és que, quan més se’n produeix, en aquest cas a l’estiu, és quan les cooperatives més energia necessiten. En canvi, amb el consum energètic tradicional, la potència que es contracta a la companyia ha de ser la mateixa per a tot l’any, tant si el consum és alt o baix.

A més, si afegim que el cost mitjà de l’energia està al voltant dels 10 cèntims d’euro, i que la fotovoltaica està entre els 4 i 5 cèntims, això pot fer que, a l’hora de pagar, l’estalvi pugui ser de fins el 35%. I l’avantatja afegida és una empresa que pot calcular el cost energètic que pot tenir en un període de, per exemple, 20 anys.

Treballen per les principals empreses i entitats de la demarcació de Lleida com Grup Alimentari Guissona, oficines de la Seguretat Social de la província i altres firmes de referència que, per la seva activitat, necessiten fer un elevat consum energètic. Tenen clients a tota Espanya, i treballen amb empreses tan importants com BBVA o Caixabank, entitats financeres que tenen clients que busquen finançament per poder acollir-se a aquest tipus de projectes.

Paral·lelament als projectes d’autoconsum solar, treballen en altres projectes d’innovació en matèria d’energies renovables. Són pioners a Europa amb l’aprofitament del calor dels purins per la climatització de les granges i han realitzat la primer instal·lació d’aquest tipus a Espanya.

Tenen en cartera projectes interessants. Per exemple, i com a iniciativa innovadora, amb diferent ajuntaments de la província de Lleida s’estudia la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, un sector del que Catalunya està sent pionera.

L’empresa té una plantilla estable formada per enginyers, tècnics comercials i instal·ladors, que varia a l’alça segons el número de projectes que porten a terme. Una empresa, Katae, capaç d’obtenir una visió global d’un negoci en concret, per trobar la millor solució energètica.

Web: http://www.katae.es/
Twitter: @KATAEenergia