Captivats amb la història de motivació d’en Quico Taronjí; Els antídots per fer possible la consolidació de la plataforma solidaria iWOPI i la ponència de Maria Batet sobre la creativitat.
Un any més el #GLLEndavant ha arribant a una audiència de més 150.000 usuaris a les xarxes socials.
La Universitat de Lleida ha acollit una nova edició de la Jornada per a l’Emprenedoria i el Creixement Empresarial, ENDAVANT, “Emprèn amb Talent” a la que s’han inscrit 420 persones interessades en l’emprenedoria.
La jornada ha començat amb la conferència de Quico Taronjí, Aislado, haz de tu pasión tu vida, una història de motivació, lideratge, sacrifici i superació personal que aborda la necessitat d’emprendre i de fer de la passió el nostre mitjà de vida. Taronjí va protagonitzar el repte “Aislado” una travessera en solitari pel Mediterrani , que després ha esdevingut la seva primera novel·la. Una aventura vital que el va portar a navegar el Mediterrani en caiac i a batre dos rècords mundials. 4000 km en solitari des d’Algesires a Istanbul. Quico va naufragar a Tunísia durant un terrible temporal amb vents superiors als 100 km / h i onades de més de vuit metres, un episodi extraordinari de lluita contra la mort i una història carregada d’emocions.
Tot seguit hem conegut el cas d’èxit empresarial de iWOPI una innovadora xarxa social esportiva i solidària on valoritzar l’esforç de les persones, que s’ha convertit en un nou mitjà de comunicació per a les empreses. Aquesta plataforma permet ser solidari mentre corres, camines, vas amb bici o practiques el teu esport favorit. Fas la donació dels Km dels teus entrenaments i aquests es converteixen en diners per a projectes d’interès social.
l’Ivan Lorcas en la seva ponència iWOPI: Reinvenció i flexibilitat, els antídots per fer front a la consolidació d’una start-up ha explicat la transformació que ha hagut de fer per aconseguir la consolidació actual del seu negoci sense canviar el propòsit inicial del projecte i adaptar-se per aconseguir tenir possibilitats reals per convertir-te en una solució per al mercat i un model sostenible.
Per acabar, Maria Batet, mestra, emprenedora, experta en creativitat i en l’entrenament d’habilitats per emprendre ha desenvolupat diverses metodologies per aprendre a emprendre i ensenyar a emprendre. En la seva ponència T’has plantejat mai perquè costa tant tenir idees originals? Atreveix-te a mirar ha donat algunes respostes molt útils per pensar d’una forma més atrevida i creativa. Amb diferents activitats pràctiques ha demostrat que es pot millorar la nostra capacitat per emprendre si entrenem algunes habilitats com la creativitat.
GLOBALleida organitza anualment aquesta jornada amb l’objectiu de crear un espai en el que estudiants universitaris, de cicles formatius, emprenedors i públic general puguin escoltar a experts del món econòmic, universitari i empresarial per reflexionar sobre la importància de la gestió del talent en les organitzacions i debatre al voltant de l’emprenedoria i el seu encaix en l’economia de mercat.
Els representants de les diferents institucions que formen part del Consorci GLOBALleida, Rafael Peris, 4t Tinent d’Alcalde,Regidor de Promoció de la ciutat, del comerç, del turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria., Ramon Saladrigues Solé, Coordinador de Economia de la UdL i el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents de la jornada.