INTECH 3D, la referència del 3D a Lleida

INTECH3D​ és un centre de transferència tecnològica instal·lat al CEEILleida​, que va néixer per ser el referent territorial en l’expansió de la tecnologia d’impressió i escaneig 3D. L’objectiu d’aquest centre de transferència tecnològica és el de sensibilitzar i assessorar sectors empresarials que disposin de departaments d’Investigació i desenvolupament, o de departaments especials de fabricació.

Aquest centre de transferència combina diferents agents que s’uneixen per crear un conjunt empresarial fort: la start-up lleidatana, Invelon Technologies, dedicada a oferir solucions biomèdiques mitjançant tecnologia 3D, com a mecanisme i societat impulsora del projecte. INTECH3D compta amb el suport de Grupo Sicnova​, com a partner tecnològic i proveïdor oficial de productes i serveis 3D.

Invelon Technologies, és una empresa especialitzada en la creació i impuls de tot tipus de projectes innovadors, relacionats amb programes d’Investigació, desenvolupament i innovació tecnològica i impressió 3D. Ofereixen solucions a empreses 4.0 i actualment, a més de treballar en la fabricació de pròtesis humanes amb impressores 3D, també ofereixen el servei de consultoria tecnològica amb assessorament en qualsevol tipus d’empreses en l’elecció de maquinària adaptable a les necessitats reals, solucions tècniques de dubtes relatius a maquinària i reparacions al sector de la impressió 3D, i disseny de components incorporables en fabricació.

Enguany Invelon va guanyar el Premi Acció Social 2017, en la categoria d’Acció Social, que es va lliurar a Girona, pel disseny d’una mà biònica no invasiva i funcional, manufacturada mitjançant el disseny i impressió 3D, i de gran similitud amb el braç humà. Un disseny que és obra de Arnau Capell, John Amin​, i Joan Folguera Argelich​ cofundadors del projecte INVELON BIONICS https://goo.gl/fHPxOx.

Així mateix, a l’octubre de 2016 va guanyar el Concurs Idea de Desenvolupament d’Idees de Negoci Innovadores convocat per la Universitat de Lleida (UdL), l’Ajuntament d’Alcarràs i GLOBALleida per impulsar la creació d’empreses innovadores i/o basades en coneixement tecnològic promogudes per estudiants, graduats o investigadors en formació.

Al mateix mes d’octubre, John Amin va viatjar a Silicon Valley després que Invelon Technologies guanyés el Premi Yuzz pel projecte de pròtesis biòniques en 3D.
Al juny de 2016, l’start-up va presentar al BIZ Barcelona el seu projecte de fabricació de pròtesis humanes amb impressores 3D a preu low cost, una presentació que podeu veure en aquest enllaç https://goo.gl/eKO2wZ

Justament abans d’aquesta presentació al BIZ Barcelona, Invelon Technologies es va fusionar amb l’empresa Tr3sDland, “una assessoria consultoria sobre implantació de la tecnologia de fabricació additiva en la indústria, i especialitzada en el disseny i creació personalitzada d’objectes amb tecnologia 3D”, explica el director comercial d’INTECH 3D Francesc Adell. Tr3sDland incorpora en la seva carta de serveis la possibilitat d’imprimir en 3D per a professionals d’especialitats medicoquirúrgiques, gràcies a la seva col·laboració amb la signatura DQbito Biomedical Engineering, especialistes en els diferents tipus de biomaterials i les seves aplicacions, tenint en compte que la impressió 3D és molt útil en el camp de la medicina.

INTECH 3D també ven impressores 3D professionals pensats per a qualsevol aplicació i sector i té a disposició una amplia oferta formativa de cursos online de disseny i impressió 3D. Així mateix, porta a terme impressions 3D sota demanda de productes individuals i la fabricació de series a través de les seves impressores professionals.

I si teniu al cap un disseny en 3D, el més fàcil és explicar-los-hi i INTECH 3D el dissenyarà per ordinador per imprimir-lo. Els podeu trobar al mòdul 1.9 del CEEILleida.