Programa dissenyat per reorientar el model de negoci, millorar l’eficiència i ajudar en el creixement, innovació i internacionalització de les empreses.
Per aquesta cooperativa la creació de la nova marca STJOR suposa assegurar la viabilitat econòmica durant els propers anys.
La cooperativa John Fil de roba feta a l’Espluga Calba (Les Garrigues), és una de les empreses que actualment participa en el programa de creixement empresarial GRpime que coordina GLOBALleida.
Gran part de l’activitat de GLOBALleida, s’ha centrat en donar suport al creixement empresarial, amb la posada en marxa de programes específics pel suport al desenvolupament empresarial del territori com, el programa GR pime, per potenciar la innovació i la internacionalització de les empreses. Dissenyat per la Generalitat de Catalunya i organitzat per ACCIÓ en col·laboració amb GLOBALleida, en el que actualment estan participant, des de el passat mes de febrer 15 empreses seleccionades. És un programa adreçat a pimes que superin els 5 anys de vida i facturin més de 500.000 euros.
El programa GRpime està adreçat a empreses que necessiten reorientar el seu model de negoci, millorar l’eficiència dels seus processos o obtenir una visió empresarial a llarg termini, amb l’objectiu de fer-les créixer i preparar-les per poder innovar i exportar.
Un cas concret és la cooperativa John-Fil de l’Espluga Calba, en actiu des de 1969 i una de les poques cooperatives tèxtils de Catalunya. És una de les empreses que està participant en aquest programa d’ acceleració empresarial GRpime i que avui ha presentat la nova marca STJOR amb la col·laboració del comunicador, Òscar Dalmau.
Òscar Dalmau és la imatge de la nova marca STJOR de roba per a home inspirada en l’estil british dels anys 60 en la què ell personalment ha dissenyat una sèrie de peces de punt de la col·lecció que s’ha presentat avui.
Dalmau, en conèixer el projecte de la cooperativa de l’Espluga Calba, s’ha volgut sumar a la iniciativa, convertint-se en la imatge de la nova marca STJOR i creant una línia pròpia dissenyada directament per ell inspirada en l’estil british dels anys 60 i, que es poden distingir amb una etiqueta amb la seva cara i signatura.
A l’acte de presentació han assistit els representats de la cooperativa John Fils, l’Òscar Dalmau, imatge de la nova marca STJOR, representats de diferents ajuntaments, el Consell Comarcal de les Garrigues, i l’alcalde de l’Espluga Calba, Josep Cunillera Boldú. També han comptat amb la participació de Meritxell Gené, L’Home Llop, La Família Torelli, La Cintura de la Paula, Ponent Roots.
Sobre la cooperativa, John Fil
La Cooperativa John Fils va ser constituïda l’any 1970 a la localitat de l’Espluga Calba, comarca de les Garrigues, quan un grup de pioners del poble encapçalats pel mossèn van iniciar la seva activitat tèxtil amb la finalitat d’obtenir uns ingressos complementaris als incerts beneficis del camp i aturar així el continuat èxode de gent jove cap a les capitals a la recerca d’un lloc de treball.
Està formada per un equip humà altament qualificat amb formació i experiència en el sector tèxtil, tots ells són socis treballadors de la cooperativa i això fa que tinguin una màxima implicació en el projecte de treball i es pot afirmar que la professionalitat i compromís representen la millor estratègia dins el sector.
Actualment, la cooperativa compta amb més de vuitanta persones provinents de l’Espluga Calba i de pobles de la rodalia, que treballa amb responsabilitat i un incansable esperit de treball buscant la màxima qualitat, la innovació, la perfecció i la satisfacció dels clients.
Durant més de 30 anys van fabricar peces per Burberry i durant 10 anys també van fabricar per Lacoste. Subjecte a decisions de deslocalització per part de molts fabricants, han decidit impulsar la estratègia de crear una marca pròpia de gènere de punt, STJOR, esperant poder així assegurar la seva viabilitat econòmica durant els propers anys.
La cooperativa és una de les úniques 5 empreses a l’Estat Espanyol que compta amb el segell de qualitat Woolmark, que atorga aquesta organització mundial que garanteix que els productes siguin confeccionats amb llana verge.
La cooperativa John Fil va néixer com un projecte per frenar l’èxode rural i l’objectiu d’una cooperativa industrial de gènere de punt fos una alternativa laboral per les persones del poble i de les seves rodalies. Avui tot i que segueixen produint per tercers, la cooperativa ha decidit impulsar una marca pròpia, STJOR, que ofereixi sostenibilitat econòmica en un futur.