El congrés combina les reunions i assemblees privades amb espais d’intercanvi d’experiències, ponències de representants de la UE i d’experts en emprenedoria
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, donarà aquest dimecres la benvinguda als participants del 23è Congrés de la xarxa internacional European Business and Innovation Centre Network (EBN), que engloba tots els Centres Europeus d’Empresa i Innovació (CEEI).
Ho farà en un acte que s’ha celebrat al Claustre de la Seu Vella i al que també han assistit el president de l’Associació Espanyola de CEEI espanyols (ANCES), Álvaro Simón; el CEO del Congrés d’EBN, Philippe Vanrie, i el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices.
Des d’aquest dimecres i fins divendres 27 de juny, directius polítics i tècnics d’aquesta xarxa i de la Comissió Europea es reuneixen a Lleida per debatre sobre la innovació en les empreses, l’aflorament del talent emprenedor entre els joves o les polítiques europees de suport a les empreses, entre d’altres.
El congrés compta amb gairebé 300 inscrits procedents d’una trentena de països, com Bèlgica, França, Taiwan, Xina, Irlanda, Portugal, Itàlia, Gran Bretanya, Bulgària, Polònia, Països Baixos, Alemanya, Grècia, Canadà, Egipte o Suïssa.
La Diputació de Lleida, a través del CEEILleida i juntament amb GlobaLleida, organitza aquest congrés que se celebra a Catalunya per primera vegada i que està dedicat als joves, que són els que tenen una major vocació emprenedora.
El congrés combina les reunions i assemblees privades amb espais d’intercanvi d’experiències, ponències de representants de la UE i ponències d’experts en emprenedoria. La regió invitada al congrés d’aquest any és el Quebec (Canadà).
El CEEILleida va presentar la seva candidatura en el transcurs del 22è Congrés d’EBN que es va celebrar l’any passat a la ciutat Derry-Londonderry, a Irlanda del Nord, i on hi van participar els màxims responsables dels CEEI d’Europa, directors de petites i mitjanes empreses, multinacionals, Business Angels i altres organitzacions empresarials.
Programa del Congrés
A més de les reunions, juntes i assemblees privades, el congrés inclou un programa ple d’activitats i sessions divulgatives. Durant aquests tres dies s’organitzen tallers de diferents temàtiques, com de mobilitat intel·ligent, creativitat amatent, millora de micromecenatge, habilitats web, innovació social o nous models per al coaching.
Aquests tallers complementen l’eix central del congrés, que tracta sobre la visió de les polítiques europees per impulsar joves emprenedors i que consta de diferents sessions plenàries centrades en les següents temàtiques:
• Suports intel·ligents d’acceleració per a les empreses joves
• Els joves empresaris transformant i construint les economies
• Territoris inspiradors per a les iniciatives dels joves emprenedors
La darrera sessió plenària es farà divendres, 27 de juny a les 11 hores i comptarà amb el catedràtic d’economia a la Universitat de Columbia, Xavier Sala Martín, que parlarà sobre “País innovador, ciutadans innovadors”.