A Cervera, Lleida, Almenar, Tàrrega i Tremp
Aquesta setmana s’han impartit diferents càpsules formatives proposades en el catàleg EmForma. Al Cei Cervera Com he de fer una factura? Aspectes legals a tenir en compte; al Viver FP Emprèn, al turó de Gardeny, Curs de pricing: com fixar el preu per obtenir la màxima rendibilitat, i al Ceeilleida Facebook Ads: configura i gestiona la teva publicitat a les xarxes socials Facebook i Instagram, que ha tingut com a objectiu aconseguir, amb la menor inversió possible i una bona segmentació, fer arribar el nostre contingut al nostre client potencial real. Una formació adreçada a persones emprenedores, empreses de recent creació, autònoms o professionals per conèixer les darreres novetats en els diferents àmbits de gestió de l’empresa, en innovació, internacionalització, eines 2.0, o treballar les habilitats personals i professionals.
Dins les activitats proposades en el Programa E2 s’ha impartit a un grup de 15 professors del centre l’INS Torrevicens de Lleida el Taller Com emprendre amb més velocitat, menys rics i menys recursos. Metodologies start-up aplicades a qualsevol projecte emprenedor. I dins aquest mateix programa un seminari de sensibilització per fomentar l’esperit emprenedor a un grup d’ alumnes de 3r ESO a l’INS La Caparrella.
Pel que fa a les activitats incloses en el cicle dels Dijous Emprenedors s’han impartit diferents sessions en tres centres que formen part de la Xarxa.
El CEI Almenar ha ofert la segona sessió dels Dijous Emprenedors amb L’excel·lència en atenció al client, tenint en compte que la satisfacció del client ha de ser un objectiu irrenunciable en la prestació de serveis, comprendre als clients, posar-se en el seu lloc, sentir les seves necessitats i les seves demandes. Tenir en compte que no tots els usuaris són iguals i, se’ls ha de tractar de manera personalitzada per tal d’oferir una atenció respectuosa, eficaç i eficient.
Per la seva part, el CEI Pallars Jussà ha ofert la darrera sessió dels Dijous Emprenedors amb Eines per a l’autogestió de l’emprenedor, basat en què l’aventura d’emprendre requereix tot un seguit de competències personals d’autogestió que per regla general no s’ensenyen a cap escola de negocis. Aquest taller ha ofert a l’assistent un conjunt d’eines per a la millora de la seva gestió personal i emocional, de manera que pugui obtenir el màxim rendiment com a emprenedor.
Així mateix, el CEI Tàrrega va oferir la segona part de la sessió Inventa nous productes i serveis a l’empresa: imagina, construeix, prova i llança, també dins dels Dijous Emprenedors, i que ha analitzat aspectes tan diversos com el desenvolupament de productes, serveis i models de negoci disruptius que ens generin vendes en un futur no molt llunyà; el design thinking i la innovació centrada en les persones, l’observació, la visualització, el customer journey, la cadena de valor, els mapes mentals, la conceptualització i síntesis de la informació, la detecció d’àrees de necessitats i d’oportunitats, el disseny de serveis, el testeig i la interacció, el workshop o eines i recursos per aprendre a través de l’acció, entre altres temes.