La iniciativa ha despertat l’interès entre col•lectius docents de Lleida i de Barcelona
El programa pilot Cienciaemprèn, organitzat per GLOBALleida amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha finalitzat avui després d’haver estat presentat a prop de 400 alumnes d’instituts lleidatans de 3r i 4t d’educació secundària obligatòria (ESO)
L’alumnat del col·legi Episcopal ha estat el darrer a viure l’experiència. Un centenar d’alumnes d’aquest centre ha tingut l’ocasió de visitar el Centre Europeu d’Empreses i Innovació Tecnològica de Lleida (Ceeilleida), i del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL).
En aquests espais, han conegut de prop un viver d’empreses, han rebut una xerrada sobre emprenedoria i han pogut conèixer persones emprenedores que ara estan al capdavant de la seva pròpia empresa. Així, al Ceeilleida, han visitat RepaQ, que es dedica a l’optimització de processos d’envasament; Ebentu, de l’àmbit de les TIC, i Blackpier, que ofereix un servei de vestits a mida per Internet. Al PCiTAl, han fet un recorregut per la ciència aplicada amb Axeb Biotech, que fa recerca de molècules que després aplica a l’agricultura i la ramaderia.
GLOBALleida preveu poder portar el Cienciaemprèn al territori el 2013 per la bona acollida del programa entre el professorat que ha participat en l’experiència. El programa, a més, ha despertat l’interès d’alguns col·lectius docents de Lleida i de Barcelona que imparteixen les assignatures d’emprenedoria, nova en el currículum de l’ESO, i d’economia de l’empresa, que es cursa a Batxillerat.
Els centres que han participat en aquesta primera edició pilot del Cienciaemprèn han estat els instituts Caparrella i Torre Vicens, i els col·legis Lestonnac i Episcopal.