Un curs de 900 hores que garantirà la contractació en els escorxadors de la comarca de tots aquells alumnes que superin la prova
Per donar compliment a la normativa europea referent a tasques d’inspecció, per poder fer aquesta feina, les persones han d’haver passat aquest procés formatiu que s’impartirà a Balaguer. La figura de l’AOIV és essencial per garantir la qualitat de la carn que se sacrifica, a través de l’observació i l’anàlisi de diferents parts de les canals
El CEI Balaguer acollirà a partir del gener del 2020 un curs d’auxiliar de Veterinària, gràcies a la col·laboració entre la Paeria de Balaguer i la Fundació Privada d’Indústries de la Carn (FIC).
La formació començarà el 24 de gener del 2020, acabarà el 27 de març i es farà presencialment els divendres de les 15:00 hores a les 20:00 hores. La resta de la formació consisteix en una part teòrica a distància i una part pràctica, el que suposa un total de 500 hores teòriques i 400 hores pràctiques.
Aquest curs permetrà als assistents que el completin començar a fer les pràctiques en un escorxador, on la seva feina serà supervisada pel responsable de zona o per un altre auxiliar. En aquestes pràctiques, s’exercitaran totes les tasques que hauran de fer quan ocupin aquest lloc de treball. Un cop finalitzades les pràctiques, si l’avaluació també és positiva, l’alumne podrà demanar l’habilitació oficial com a auxiliar oficial d’inspecció veterinària (AOIV), i ja podrà ser contractat en els diversos escorxadors de les comarques de Lleida.
La Fundació Privada d’Indústries de la Carn (FIC) té com a activitat principal la prestació del servei d’AOIV en escorxadors a tot Catalunya. La figura de l’AOIV és essencial per garantir la qualitat de la carn que se sacrifica, a través de l’observació i l’anàlisi de diferents parts de les canals. Els AOIV treballen funcionalment sota les ordres dels Veterinaris Oficials dels Escorxadors, últims responsables de la inspecció en cada lloc, i laboralment depenen de la FIC.
Per donar compliment a la normativa europea referent a tasques d’inspecció, per poder fer aquesta feina, les persones han d’haver passat aquest procés formatiu que s’impartirà a Balaguer, i que inclou una part teòrica i una pràctica, que permet assegurar la qualitat de la carn. Per això, la FIC també s’encarrega de l’organització, planificació i execució d’accions formatives per formar AOIV per contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses i al manteniment dels requeriments tècnic-sanitaris establerts.
Des de l’any 2000, la FIC ha realitzat la formació d’AOIV en la totalitat de llocs de treball actualment coberts per aquesta figura i amb un total de 18 edicions impartides, durant les quals s’han format 470 persones, amb un total de 16.200 hores, 9.000 teòriques i 7.200 pràctiques.
Els requisits per fer el curs es limiten a disposar de carnet de conduir. Els interessats es poden adreçar al mateix CEI Balaguer o bé a l’adreça formacio@ffic.eu
En l’acte de presentació d’aquest curs que ha tingut lloc al CEI Balaguer que forma part de la Xarxa de CEI’s que dinamitza GLOBALLEIDA hi han participat, el Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; la regidora de promoció econòmica i ocupació de Balaguer, Esther Guarné, Eva Durante, Directora de la Fundació d’Indústries de la Carn i Mercè Badia, auxiliar d’inspecció veterinària i responsable de la zona de Lleida i el Bages