Una delegació del CEEILleida. encapçalada pel seu director, Antoni Piñol, ha participat en la jornada de tècnics de CEEIs, organitzada per l’Asociación Nacional de CEEI Españoles (ANCES), i que ha tingut lloc al CEEI de Guadalajara els dies 1 i 2 d’octubre, que han servit per posar en comú el treball dels CEEIs pel que fa a emprenedoria i innovació. Durant la jornada també va tenir lloc la junta directiva d’ANCES.
Durant el primer dia va tenir lloc el taller “Open Innovation”, impartit per la directora del CEEI Astúries, Cristina Fanjul. Entre els objectius d’aquest taller van destacar el fet de reunir a empreses tractores líders en els seus sectors radicades en els respectius àmbits territorials dels CEEI perquè coneguin les propostes i solucions tecnològiques als seus reptes o necessitats desenvolupades pels emprenedors, startups o EIBTS de l’entorn dels CEEI, així com posicionar-se com a xarxa de referència de suport a les startups i empreses innovadores i amb potencial de creixement en l’ecosistema d’emprenedoria i innovació.
Aquest mateix dia es va desenvolupar el “ANCES Investment” on es va tractar la capacitació de professionals que donen suport a empreses en la recerca de finançament privat amb l’objecte de generar projectes i equips més atractius i invertibles en diferents sectors econòmics i que va estar moderat per Justo Vellón , director del CEEI Castelló.
El segon dia va començar amb el taller “ANCES EIBT” amb l’objectiu de consolidar nous serveis de suport a les empreses innovadores a través de recursos col·laboratius estructurats a través d’ANCES, generant un valor afegit tant als CEEIs com a les empreses destinatàries. Es van mostrar noves eines i procediments per a la participació d’empreses en la marca EIBT. A més, es van exposar estratègies de promoció i nous avantatges de les que podran beneficiar empreses EIBT, així com la importància de les EIBT en l’estratègia de ANCES.
Tot seguit va tenir lloc el taller “Propietat industrial” on es va tractar de millorar el coneixement de la propietat industrial per al foment i difusió de la seva importància en l’activitat i generació de valor empresarial i aportar coneixements pràctics per a la sol·licitud, gestió i explotació de patents i obtenció de finançament. Aquest taller va aprofundir en les modalitats de protecció industrial (incloent elements pràctics de sol·licitud i gestió) amb especial atenció a les patents / transferència de tecnologia i al maneig de fonts d’informació.
Finalment, el taller “Smart indústria 4.0”. Programa pioner d’emprenedoria i capacitació per a la indústria es va presentar amb els objectius de generar talent 4.0, startups, i joves perfils tècnics que aprofitin les oportunitats empresarials i professionals de la Nova Era de Transformació Digital.
Prèvia a l’assemblea, va tenir lloc la inauguració de la mateixa amb la presència d’Isabel Nogueroles, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Guadalajara, Santiago Baeza, director provincial d’Economia, Empreses i ocupació de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa i d’Alberto Domínguez, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació Provincial de Guadalajara, acompanyats per Álvaro Simón, president de ANCES i Javier Arriola, director del CEEI de Guadalajara, estant també present Javier Echarri, director general d’EBN.
Durant les seves intervencions tots van coincidir en la importància de la col·laboració entre les administracions i el món de l’empresa per aconseguir que les idees no es quedin només en això, sinó que s’arribin a concretar en projectes empresarials.