Segons l’informe 2022-2023 de la Fundació de les Caixes d’Estalvi (FUNCAS), el CEEILleida és el 9è viver més ben valorat de l’Estat espanyol, dels 87 que formen part de l’estudi, i el segon millor de Catalunya
El viver d’empreses, ubicat en el Complex de la Caparrella, té ocupats, a data d’avui, el 84% dels seus mòduls, i entre les 39 empreses instal·lades generen 207 llocs de treball, 45 més que fa un any
El viver del Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Lleida (CEEILleida) forma part del grup TOP-10 del rànquing de millors vivers d’Empresa d’Espanya. Segons l’informe 2022-2023 de la Fundació de les Caixes d’Estalvi (FUNCAS), el CEEILleida és el 9è viver més ben valorat de l’Estat espanyol, dels 87 que formen part de l’estudi, i el segon millor de Catalunya.
Per elaborar aquest estudi, FUNCAS ha tingut en compte la difusió de l’esperit emprenedor, els serveis de preincubació, i el nivell de graduació (5è lloc), que vetlla pel compliment en el viver de tot el cicle de desenvolupament empresarial i continuació de la seva activitat fora del viver.
En l’informe FUNCAS 2020-2021, el CEEILleida estava situat en el 12è lloc, i en el del període 2019-2020 en el 27è.
Són dades que s’han donat a conèixer aquest dilluns en les reunions del Consell Directiu i de la Junta de Patrons de la Fundació CEEILleida, que han estat presidides pel diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert.
El viver d’empreses, ubicat en el Complex de la Caparrella, té ocupats, a data d’avui, el 84% dels seus mòduls, i entre les 39 empreses instal·lades generen 207 llocs de treball, 45 més que fa un any. Així mateix, l’índex de supervivència de les empreses nascudes en el CEEILleida és del 91% al cap de tres anys del seu naixement. La mitjana catalana de supervivència en el mateix període és del 54 per cent.
Creixement de l’emprenedoria femenina
Tant el Consell Directiu com la Junta de Patrons van donar el seu vist-i-plau a la Memòria d’Activitats del CEEILleida de l’any 2021. En la memòria es posa de manifest el creixement que ha experimentat l’emprenedoria femenina en els darrers sis anys. En aquest sentit, mentre que a l’any 2016 només un 19% de les empreses del CEEILleida estaven impulsades per dones, a l’any 2021 aquest percentatge ha arribat al 42 per cent. Precisament, l’any 2021 ha estat l’any de la dona emprenedora al CEEILleida, ja que de les 9 noves empreses que s’han creat, 8 estan impulsades per dones.
Així mateix, entre les 9 empreses que van entrar en el viver l’any 2021 es van crear 46 nous llocs de treball, i entre totes van portar a terme una inversió inicial de 76.050 euros. Per altra part, 4 empreses es van emancipar del CEEILleida després d’haver assolit els seus objectius de creació, creixement i consolidació.
La Junta de Patrons de la Fundació, de la qual en forma part representants de la Diputació de Lleida, la Paeria, la UdL, les cambres de comerç de Lleida i Tàrrega, Caixabank, la COELL, la PIMEC i els sindicats CCOO i UGT, van aprovar els informes d’auditoria dels exercicis 2020 i 2021, així com el tancament de comptes de l’any 2021.