Aquesta setmana s’han impartit diverses temàtiques a Cervera, Sort, Lleida, la Val d’Aran, Solsona i Torrefarrera
El CEI Cervera ha començat la setmana oferint la càpsula formativa Com he de fer una factura? Aspectes legals a tenir en compte, una sessió amb un component pràctic sobre aquells elements que s’han de conèixer a l’hora de fer una factura, com els requisits legals d’una factura, les obligacions en la facturació, la factura electrònica, com modificar legalment una factura, el reglament de facturació: la factura simplificada i l’adéu als tiquets, i la factura proforma i els seus efectes jurídics.
Per la seva part, el CEI Pallars Sobirà ha impartit la càpsula Com negociar amb la banca: 10 errors que no hem de cometre, una sessió formativa, també amb un component pràctic sobre aquells elements que s’han de conèixer a l’hora de buscar finançament i negociar amb la banca; ser conscients de les eines de què disposa la banca, així com els nostres punts forts i punts febles a l’hora de negociar.
El Ceeilleida ha ofert el taller de pla d’empresa, un curs pràctic que està dirigit a grups reduïts d’emprenedors que tinguin una idea de negoci, amb l’objectiu d’aprendre a fer i realitzar un pla d’empresa, requisit imprescindible per posar-la en marxa. El taller està dividit en tres sessions bàsiques: descripció de l’activitat, l’anàlisi de l’entorn i el mercat i el pla estratègic i de màrqueting; el pla d’operacions, l’organització, els recursos humans, l’estructura legal, els passos i costos de la posada en marxa, i el pla econòmic i financer. Hi ha una quarta sessió optativa de tutoria individual per als alumnes assistents.
Així mateix, el CEI Val d’Aran ha ofert dos sessions dels Dijous Emprenedors. Una primera sobre gestió i administració empresarial, una sessió formativa didàctica, interactiva i participativa, dirigida a estudiants, empresaris, comerciants, autònoms, i treballadors tant per compte propi com aliena, i una segona sobre gestió integral de la tresoreria, en la qual es va poder veure quines són les operacions més comunes a les empreses, el corrent d’ingressos i despeses, diferències entre situació econòmica i situació financera, diferències entre liquiditat i solvència, els instruments de cobrament i de pagament, els riscos en tresoreria, els principis bàsics d’una política òptima de la tresoreria, “Cash-Flow”, “Float”, “Ebitda”, o com establir els límits de risc.
Pel que fa a les activitats formatives d’orientació professional incloses en els Dimarts feiners el Consell Comarcal del Solsonès, ha ofert la càpsula Què diu el meu contracte laboral? En la que s’ha donat a conèixer els aspectes legals que afecten una relació laboral entre la persona treballadora i l‘empresa. Tot el que cal saber sobre les diferents modalitats de contractes de treball, el salari, els convenis col·lectius i altres condicions laborals. Amb aquesta formació s’ha donat la informació necessària que s’ha de tenir en compte abans de signar un contracte laboral.
També al Cei Torrefarrera s’ha impartit la càpsula Saps com fer un CV per competències, formació en la que s’ha explicat que el CV per competències és útil per totes les persones que no disposin d’experiències laborals o bé vulgui o necessitin canviar d’àmbit professional. Identifica el perfil professional, coneix les competències clau del perfil de cada persona i incorpora les competències al CV. A Maials la càpsula Troba la feina que busques, un taller vivencial i d’alt impacte en el que s’ha treballat la importància de mostrar el valor, com ens venem i aprendre a vendre’ns d’una forma més eficaç. I com fer per pujar la nostra autoestima per aconseguir tot allò que volem.