El Consell General d’Aran projecta construir a Casau un centre d’innovació tecnològica i empresarial

El Conselh Generau d’Aran ha obert el concurs per adequar l’antic hotel de Casau i convertir-lo en un centre de transferència tecnològica i d’innovació empresarial. El Govern aranès preveu invertir-hi 1,2 milions d’euros, destinats a la remodelació de l’edifici i la seva transformació en un centre funcional, polivalent i amb capacitat per acollir un viver d’empreses dedicades a la innovació turística i empresarial.

La proposta contempla la instal•lació de diferents aules per desenvolupar-hi projectes relacionats amb l’aplicació de les noves tecnologies a l’administració i l’empresa.

Amb el suport i l’assessorament del Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Lleida (ceeilleida), l’antic hotel esdevindrà un centre europeu d’innovació per desenvolupar idees innovadores i dotar-les de recursos per transformar-les en empreses consistents, que tinguin perspectives de viabilitat econòmica i que puguin contribuir a la diversificació de l’economia aranesa i la creació d’ocupació.

El Conselh preveu destinar aquest espai a la promoció de la cultura i la llengua a través de l’elaboració de contingut digital i audiovisual en aranès. Així mateix, s’impartiran estudis universitaris de forma semipresencial amb la concertació de la Universitat de Lleida i la Universitat Oberta de Catalunya.

Quant a les obres de construcció, es planteja la rehabilitació global d’aquest edifici de 1.000 m2, amb planta semisoterrani, tres plantes i sota coberta, i una capacitat per a 160 persones. Actualment, l’antic hotel es troba en desús, a excepció del local social propietat de l’Entitat Municipal Descentralitzada