Aquest dimecres s’han lliurat els diplomes a les persones participants i s’han exposat els projectes treballats
Aquesta és la segona edició d’Emprèn BIO 4.0 a Lleida, un programa que forma i assessora en l’àmbit de la bioeconomia
El vicepresident i diputat del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i president del Consell Directiu del CEEILleida, Jordi Verdú, ha participat aquest dimecres en la cloenda del programa Emprèn BIO 4.0, una iniciativa que dona suport a joves empreses tecnològiques del sector de la bioeconomia, a les quals ajuda a desenvolupar models de negoci sostenibles i innovadors.
El programa, organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Eurecat, la Universitat de Lleida (UdL) i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEILleida), ha aplegat aquest any 19 projectes empresarials que han treballat intensament des del setembre en la creació de models de negoci. Entre els projectes més destacats hi ha la valorització del marro del cafè, la producció de bioplàstics i biomaterials, i la digitalització de la traçabilitat agroalimentària mitjançant blockchain.
Durant l’acte, que s’ha celebrat al Parc Agrobiotech Lleida, Jordi Verdú ha destacat la rellevància d’aquesta iniciativa per a l’economia del territori. “El programa Emprèn BIO 4.0 exemplifica com la innovació i la sostenibilitat poden ser motors del desenvolupament econòmic i social de les terres de Lleida. Aquests projectes, liderats per persones emprenedores compromeses amb la bioeconomia circular, contribueixen a construir un futur més verd, pròsper i resilient per al nostre territori”, ha dit.
La jornada també ha comptat amb la participació de la vicerectora de Transferència del Coneixement de la Universitat de Lleida, Olga Martín, i la directora dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Treball a Lleida, Pilar Espax, entre altres autoritats. Igualment, ha reunit les diferents persones emprenedores, mentors i institucions que han fet possible aquest programa.
El programa ha ofert un complet itinerari formatiu i de mentoria, amb més de 170 hores de formació especialitzada en innovació, gestió empresarial, sostenibilitat i tecnologies disruptives com el big data i la intel·ligència artificial. També s’han realitzat visites a empreses capdavanteres. com Alcarràs Bioproductors o Sidres La Solana, exemples d’èxit en bioeconomia.
Gràcies al suport d’entitats com el Parc Agrobiotech Lleida, la Diputació de Lleida, el Departament d’Empresa i Treball, i el cofinançament de la Unió Europea, Emprèn BIO 4.0 es consolida com un model d’èxit en la generació d’oportunitats i el foment de la bioeconomia circular.