Cinc institucions de Lleida formaran part de la nova Xarxa d’Allotjaments Empresarials de Catalunya

La XAEC servirà per compartir coneixements, experiència i formació, a més de ser una oportunitat per ampliar la xarxa de contactes de les empreses allotjades

La Xarxa d’Allotjaments Empresarials de Catalunya (XAEC) s’ha constituït avui al Centre de Serveis per a les empreses i l’emprenedoria de Can Gavarra de Polinyà (El Vallès Occidental). Estarà integrada per 14 institucions catalanes que gestionen vivers d’empresa, de les quals 5 seran de les comarques de Lleida, concretament la Fundació CEEILleida, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell (aquest a l’espera que el ple de l’ajuntament ratifiqui la seva adhesió), a més de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí de Lleida i l’Ajuntament de Torrefarrera.

La XAEC és la unió d’ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres entitats d’arreu de Catalunya que gestionen espais d’allotjament empresarial i de serveis a l’emprenedoria, la innovació i d’assessorament en la planificació i creació d’empreses. El seu objectiu principal és el de millorar la coordinació interadministrativa i treballar de manera conjunta per tal de compartir iniciatives i experiències.

Així mateix, suposa la constitució d’un únic interlocutor davant l’Administració i, per tant, la unió de forces dels seus membres a l’hora de cercar noves fonts de finançament, contractar formació o proposar nous serveis o canvis en el funcionament dels programes destinats a emprenedors i empreses.

L’adhesió a la XAEC permetrà als seus membres coordinar accions formatives i de captació de talent i projectes empresarials que es puguin allotjar en aquests espais, la creació de noves sinèrgies que potenciïn les empreses allotjades i la defensa dels interessos comuns.

Els allotjaments empresarials a Catalunya disposen d’aproximadament 700 despatxos i una trentena de coworkings o espais de treball compartits, i actualment donen servei a més de 300 empreses del territori.

La resta d’institucions adherides a la XAEC són els ajuntaments de Cambrils,  Castellar del Vallès, Forallac, Gandesa, Martorell, Polinyà i Granollers, i el Consell Comarcal de la Selva.