El CEEILleida i la UdL presenten la I Beca Bit! a la Innovació Tecnològica de les Terres de Lleida

El director del CEEILleida, Guillermo Hervera, el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL, Ramon Canela, i la directora del Trampolí Tecnològic de la UdL, Maribel Palau han presentat avui a les instal•lacions del CEEILleida la I Beca Bit! a la Innovació Tecnològica de les Terres de Lleida.

Aquesta convocatòria té com a objectiu fomentar l’activitat investigadora tant en l’àmbit públic com en el privat, així com la protecció, transferència i comercialització dels resultats de la recerca; i premiar qualsevol tecnologia protegida, ja sigui per mitjà d’una sol·licitud de patent 0 d’un model d’utilitat concedit que s’hagi presentat a l’Oficina de Patents i Marques (OEPM), i que generi o pugui generar activitat econòmica o noves iniciatives empresarials a les Terres de Lleida.

Amb aquesta beca es pretén potenciar la capacitat innovadora dels emprenedors i empresaris del territori; fomentar l’activitat investigadora privada i pública, alhora que el rendiment empresarial dels seus resultats; i premiar la creativitat dels diferents col•lectius on es genera R+D+I.

Així, tant Hervera com Canela i Palau han coincidit en assenyalar que es tracta d’una oportunitat de donar suport a l’emprenedor en aquesta tasca de transferència del coneixement a les diverses aplicacions a la societat, de la mateixa manera que es valorarà el fet que els possibles aspirants a aconseguir la beca disposin ja d’un pla de negoci que estigui en desenvolupament, així com el que fa referència al pla de màrqueting.