El CEEILLEIDA ja disposa de zona Wi-fi

Els tres edificis del Centre Europeu d’Empreses i Innovació de la Caparrella són des d’aquest dilluns zona Wi-fi, un servei de lliure accés a la xarxa d’Internet per a totes les empreses instal·lades al viver. El sistema dóna cobertura als 4.000 metres quadrats del centre incloent-hi les aules de formació, les sales de reunions i l’àrea de descans.

La diputada de noves tecnologies de la Diputació de Lleida, Montse Mayos, ha explicat que “la Diputació, a través de la Fundació CEEILleida, vol facilitar la creació i la implantació d’empreses innovadores i de base tecnològica al territori”. Per aquest motiu, “és molt important facilitar a les empreses instal·lades al viver mecanismes d’accés a la xarxa i al coneixement”, ha assegurat.

D’altra banda, el director del centre, Guillermo Hervera, ha afirmat que “s’estableix una nova infraestructura de TIC, lliure per als emprenedors del centre, els quals disposaran d’una contrasenya per accedir-hi”. El centre, mitjançant un software, estarà informat de quins terminals fan us de la xarxa i en quina intensitat.

Cada usuari disposarà d’un accés a Internet de 4 Megabits simètrics. La xarxa d’accés està encriptada amb un protocol WAP i autenticació amb servidor Radius. Això permet un estricte control d’accés d’usuaris, com la gestió i control d’altes i baixes, la configuració de la velocitat assignada als usuaris i el seu històric.