El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha participat aquest dijous en la inauguració de la cinquena edició de la Fira de Formació Professional i Treball que es celebra entre els dies 17 i 19 de febrer al pavelló 4 de Fira de Lleida on el ceeilleida hi participa amb un estand de 64m2. L’acte ha estat presidit per la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d‘Empresa i Ocupació de la Generalitat, Esther Sànchez.
Gilabert ha dit que “en un moment en que la crisi ens abraça, és quan més èmfasi cal posar en la formació dels joves. Cal dotar-los de bones sortides professionals, i per això és important que des de les administracions públiques seguim apostant per aquells projectes que ens ajudin a generar una millor i més gran ocupació”.
La Fira compta amb 30 expositors i una superfície d’exposició de 4.000 metres quadrats i està situada al pavelló 4 de Fira de Lleida.
L’objectiu de la Fira és potenciar la formació professional i les seves sortides laborals, així com impulsar l’aprenentatge dins l’empresa; informar instantàniament de totes les inquietuds sectorials tant en matèria de treball, com de formació professional, centres públics i privats; explicar a tot el públic en general què és la formació contínua bonificada, la ocupacional, la subvencionada, el reciclatge, com i on estudiar idiomes, oposicions, assessorament per crear una empresa, entre d’altres, i orientar professional i laboralment els joves, ensenyant-los totes les famílies d’oficis dins dels cicles formatius.
Entre les activitats més destacades que s’hi celebraran hi ha el Programa IDE TEC, que està dedicat a fomentar l’emprenedoria i el desenvolupament d’esperit d’empresa, així com afavorir la creació d’una dinàmica en favor de la creació d’empreses en l’espai transfronterer Pirineus Mediterrani (Espanya- França-Andorra), amb activitats com els concursos d’idees empresarials, formació, fòrums d’emprenedors i emprenedores.
També destaca el programa FPCAT, creat amb l’objectiu de fer formació integral, unitat de transferència tecnològica (els professors col·laboraran amb les empreses per desenvolupar projectes, productes, etc); el programa Qualifica’t, de validació de l’aprenentatge acumulat mitjançant l’experiència laboral; els programes d’intercanvi internacional que permeten realitzar estades de pràctiques a l’estranger alhora que es millora l’idioma; la informació sobre l’accés a la universitat per a estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Superior i públic en general; la traducció simultània de totes les xerrades a càrrec dels alumnes de CFGS d’interpretació de Llengua de Signes; l’assistència a emprenedors, amb l’assessorament per posar en marxa una empresa; o els tallers de riscos laborals, bus de la prevenció, etc.