Les Borges estrena el centre empresarial per fomentar la innovació

L’acte va ser presidit pel conseller Mena

El conseller d’Empresa i Ocupació, Xavier Mena, ha inaugurat el Centre d’Empreses Innovadores a les Borges Blanques, unes instal·lacions que neixen amb l’objectiu d’afavorir la creació i incubació d’empreses innovadores, així com les de recent creació. Les empreses que s’instal·lin al complex situat a la capital de les Garrigues hauran d’aportar algun component innovador a la seva producció, gestió, comercialització o en alguna altre fase del procés empresarial.

A l’acte també hi va assistir l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta. Mir va destacar que “és una estructura absolutament necessària i un espai de referència per als emprenedors”.
Així mateix, el conseller Mena va insistir que les empreses i iniciatives de diferents àmbits que s’instal·lin al complex “ajudaran a millorar la competència de les Borges Blanques i contribuiran a millorar, al seu torn, la competència del teixit econòmic de Catalunya”. A més, Mena va avançar que des del Govern s’estudia incorporar formació d’emprenedors en assignatures impartides en els primers cursos de primària fins a la universitat.
Les instal·lacions del Centre d’Empreses Innovadores compten amb vuit sales de 45 a 180 metres quadrats, una sala polivalent i una altre de reunions.
Segons Ribalta, dos empreses ja s’han mostrat interessades a instal•lar-se al nou complex. Els preus de lloguer són de 5,88€ el metre quadrat més despeses de llum, gas i telèfon. Un dels requisits per poder instal·lar-se al nou equipament és ser una empresa de nova creació, o amb una antiguitat de sis mesos com a màxim.