Aquesta setmana, més de 130 participants han assitit a les 29 hores de formació que s’han ofert a través de la Xarxa Cei del territori

Dijous Emprenedors al Pallars Sobirà

A Solsona, Torrefarrera, Cervera, Tàrrega, Lleida,  El Pont de Suert, Casau, Almenar i Mollerussa

Aquesta setmana dins el programa formatius que s’ofereix en el catàleg EmForma de GLOBALleida, el CEI Solsonès ha ofert la càpsula “Emprèn i evoluciona les idees en clau de negoci”, a càrrec de Jordi Puigdellivol, Sherpa.cat. Es tracta d’un taller pràctic que aporta una nova perspectiva sobre el procés d’emprendre i el mite del pla d’empresa, donant a conèixer aquesta eina complementària, el model de negoci, i com aplicar-ho a l’emprendre.

Així mateix, el CEI Torrefarrera ha desenvolupat la sessió “Decàleg d’una empresa legalment ordenada”, amb Marta Montserrat, assessora jurídica de COELL, que ha tingut com a objectiu establir un marc legal empresarial amb pautes generals de mínims, basant-se amb la forma jurídica empresa, principis de la contractació mercantil, responsabilitats de l’empresari, fiances i altres figures bancàries, dissolució i liquidació i concurs.

Per la seva part, el CEI Cervera ha impartit la càpsula “Com millorar la rendibilitat del meu comerç”, amb Blanca Siurana, tècnica de la Cambra de Comerç de Lleida, que pretén ajudar a l’empresa comercial a reflexionar sobre la seva estratègia de negoci i proporcionar eines de millora que suposin un increment de la rendibilitat.

En l’apartat dels Dijous Emprenedors, el CEI Solsonès ha ofert la seva primera sessió, de les dues que estan previstes, amb el títol “Gestió d’equips de treball en equip”, amb
David Jorba, formador i motivador en intel·ligència emocional i PNL, que ha tingut com a objectiu ajudar a identificar els elements i habilitats que contribueixen a conformar un estil de lideratge eficaç en la pròpia empresa; abordar els estils de lideratge principalment des de la seva òptica motivacional, tenint en consideració les característiques de la gestió de personal en l’àmbit empresarial. També s’ha pretés que els i les participants puguin identificar el seu propi estil de lideratge i elaborar estratègies útils per millorar la seva actuació amb l’equip de treball en l’empresa.

També dins dels Dijous Emprenedors, el CEI Tàrrega ha ofert la quarta i darrera sessió del cicle amb “Els 10 errors més comuns en màrqueting”, a càrrec d’Oscar Fornas, de MManagers, que ha volgut fer una reflexió sobre les principals errades que s’acostumen a cometre en màrqueting i la seva solució.

El CEI Pallars Sobirà ha impartit, dins del Dijous Emprenedors, la sessió “Coaching i gestió emocional en temps de canvi”, a càrrec d’Óscar Becerril, expert en coaching i soci fundador de Tàctica 360º, i que pretén acompanyar a la persona en la seva descoberta, per tal de centrar-se en allò que té, no en allò que li falta. Aquest taller ès molt vàlid en moments de canvis organitzacionals on les pors i les inseguretats apareixen en el personal. També intenta fer superar amb èxit processos de canvi personal i laboral i incrementar la motivació i ser conscients de les nostres habilitats i competències.

El Centre d’Iniciatives Empresarials (edifici 23A del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida), aquesta setmana ha ofert  “Els 10 factors clau a l’inici d’un projecte d’autoocupació”, a càrrec d’Ana Campos, consultora-formadora en creixement organitzacional, lideratge, supervisió d’equips i relacions interpersonals i Coach Executiu i d’Equips. Un curs amb una durada total de 9 hores distribuïdes en 3 sessions de 3 hores cadascuna, que s’han impartit  els dies 8, 10 i 16 de novembre, adreçat a persones emprenedores, empreses de recent creació, autònoms i professionals.

L’objectiu d’aquest curs ha estat concretar i desenvolupar els factors clau per a posar en marxa un projecte d’autoocupació i entrenar els punts essencials per a iniciar l’activitat, tals com: Focalitzar l’objectiu professional; formular un correcte pla d’acció: organitzar, planificar, temporalitzar i avaluar fins arribar al resultat desitjat i autoavaluar i millorar en competències professionals i habilitats socials, un curs en el que els participants han pogut treballar el seu propi objectiu, desenvolupant un pla d’acció, compartint experiències i casos reals.

Aquesta setmana, en les activitats formatives dels  Dimarts Feiners, que consisteixen en oferir sessions d’orientació professional on es treballen aspectes claus per buscar feina i entrenar les habilitats professionals adaptades a les necessitats de les persones en procés de recerca o millora de feina, s’han impartit set sessions en les que s’han treballat temes com: “La teva imatge professional”, a Lleida; “Aconsegueix el teu objectiu professional”, a  El Pont de Suert; “Reorienta’t cap a una altra professió i Aconsegueix el teu objectiu professional”, a Casau; “Utilitza el teu smartphone en la recerca de feina”, a Cervera; “Optimitza el teu currículum”, a Almenar i “Dóna’t valor. Treballa l’autoconfiança”, a  Mollerussa.

Càpsula al CEI Solsonès: "Emprèn i evoluciona les idees en clau de negoci"
Càpsula al CEI Solsonès: “Emprèn i evoluciona les idees en clau de negoci”
Càpsula al CEI Torrefarrera: "Decàleg d'una empresa legalment ordenada
Càpsula al CEI Torrefarrera: “Decàleg d’una empresa legalment ordenada
Dijous Emprenedors al CEI Solsonès
Dijous Emprenedors al CEI Solsonès
Dimarts feiners al CEI Almenar
Dimarts feiners al CEI Almenar