Ajuts a les empreses de Lleida per contractar investigadors

El ceeileida acull la presentació del Programa Talent Empresa

El Centre Europeu d’Empreses i Innovació ha acollit aquest mati la presentació a les Terres de Lleida dels Ajuts Programa Talent Empresa (TEM) que incentiva la contractació de personal investigador en formació predoctoral i investigadors doctors.

L’objectiu d’aquest programa, promogut per la Generalitat de Catalunya, és potenciar la formació d’investigadors a l’entorn industrial i empresarial amb presència a Catalunya, amb la complicitat del sector privat català. L’objectiu és que aquestes persones formades en el si de l’empresa puguin actuar en la mateixa com a agents dinamitzadors de projectes de recerca i innovació en contacte directe amb grups de recerca d’universitats, centres tecnològics, etc.

Aquest programa està adreçat a micro, petites i mitjanes empreses i centres tecnològics amb el centre operatiu a Catalunya que desenvolupen o inicien activitats d’R+D. Els ajuts són per a tres o dos anys (en funció de si són pre-doctorals o per a doctors), renovables per una altra anualitat.

La jornada ha comptat amb l’explicació del programa per part de la Sra. Cristina Costa, Assessora programa recerca – empresa, del Departament Innovació Universitats Empresa, l’exposició de casos d’èxit d’empreses lleidatanes que apliquen aquests ajuts i la presentació de la jornada del director del ceeilleida Guillermo Hervera que s’ha mostrat satisfet d’acollir aquesta presentació ja que “Des del ceeilleida volem difondre aquest programa que facilita l’accés d’investigadors a les pimes de Lleida”. Hervera creu que “Amb aquests ajuts es potencia la capacitat de les nostres empreses de generar coneixement i d’innovar mitjançant l’ocupació de qualitat”