ACCIÓ impulsa una nova línia d’ajuts per impulsar la internacionalització online de les empreses catalanes

La línia es dirigeix a petites i mitjanes empreses que tinguin per objectiu millorar la competitivitat dels seus canals digitals a escala global

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- ha activat una nova línia d’ajuts per impulsar la internacionalització on-line de les empreses catalanes. Es tracta d’ajuts que es dirigeixen a petites i mitjanes empreses amb seu social a Catalunya que tenen per objectiu millorar la competitivitat dels seus canals digitals a escala global.

La iniciativa s’integra dins del programa Internacional eTrade d’ACCIÓ, un programa que es va posar en marxa el 2020 i que facilita a les companyies la seva obertura a nous mercats on-line a través de sessions de sensibilització, formació i assessorament individual. Amb els nous ajuts, el servei oferirà un suport més integral i permetrà que, amb un pressupost de 400.000 euros, es financin fins a 80 projectes d’internacionalització digital.

Tal com ha destacat el secretari d’empresa i competitivitat, Albert Castellanos, “l’expansió internacional en format virtual és un element clau per adaptar-nos a la disrupció que ha suposat la pandèmia de la Covid-19”. Per això, “la Generalitat dona suport a totes aquelles companyies que vulguin sumar-se al context on-line per créixer universalment i millorar la seva competitivitat”.

La línia contempla reforçar l’estratègia d’empreses que tinguin experiència en vendes internacionals, però no utilitzin el canal on-line; que vulguin iniciar-se en la internacionalització i incorporin el canal en línia des de l’inici; o que tinguin un e-commerce o un web, però no estiguin globalitzades.

Amb el suport econòmic d’un màxim de 10.000 euros per projecte, les companyies podran estimular el seu pla de creixement digital a partir de la contractació de serveis externs per crear accions de màrqueting i campanyes publicitàries internacionals o per desenvolupar continguts d’abast global per a la seva web, entre altres. A més, les firmes també podran optar per adquirir actius immaterials, com la compra de llicències de software per analitzar els seus competidors digitals en mercats exteriors. Més informació