Presentació del I Congrés d’Intel·ligència Emocional a les Organitzacions

Aquest congrés, que se celebrarà els dies 24 i 25 de març a l’Auditori Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL), serà pioner en demostrar els beneficis de la intel·ligència emocional en les empreses i les organitzacions des d’una base científica

El vicepresident segon de la Diputació de Lleida, Josep Presseguer, ha presentat aquest dimecres el I Congrés d’Intel·ligència Emocional a les Organitzacions, que se celebrarà els dies 24 i 25 de març a l’Auditori Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL). L’acte ha comptat també amb la participació del director del CEEILleida, Guillermo Hervera, i la presidenta de la Comissió Organitzadora, Gemma Filella.

Es tracta del primer congrés d’intel·ligència emocional a les organitzacions que se celebrarà a l’Estat espanyol. Per tant, serà pioner en demostrar els beneficis de la intel·ligència emocional en les empreses i les organitzacions des d’una base científica. El Congrés està organitzat pel CEEILleida, la Universitat de Lleida (UdL) i el Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica i també compta amb la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

El vicepresident segon de la Diputació de Lleida, Josep Presseguer, ha indicat que aquest congrés ha de servir per transmetre que la intel•ligència emocional “és un instrument més de competitivitat i de lideratge en el món empresarial”. També ha indicat que s’han d’aprofitar aquests moments de crisi econòmica per establir nous reptes i generar noves oportunitats des de la mateixa organització.

La presidenta de la Comissió Organitzadora, Gemma Filella, ha explicat que el congrés comptarà amb investigadors de reconegut prestigi. Els objectius del congrés, que està adreçat a professors i estudiants de diferents especialitats, són consensuar el concepte d’intel·ligència emocional, aprofundir en els beneficis que aporta i com treballar aquest concepte a les organitzacions. Filella ha indicat que la demarcació de Lleida ha demostrat estar molt sensibilitzada amb aquest concepte.

Entre els assistents al congrés es comptarà amb la presència de David Caruso professor de la Universitat de Yale i un dels majors experts del món en l’estudi de la intel·ligència emocional en les organitzacions. També hi participarà Eduard Punset, llicenciat en Dret per la Universitat de Madrid i màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Londres. Professor conseller de Màrqueting Internacional a ESADE, president de l’Institut Tecnològic Bull, professor d’Innovació i Tecnologia de l’Institut d’Empresa (Madrid), president d’Enher, sotsdirector general d’Estudis Econòmics i Financers del Banc Hispanoamericà i Coordinador del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya.

Les jornades també comptaran amb Robert Emmerling, que ha col•laborat en diverses publicacions amb Daniel Goleman, autor del best seller “Intel·ligència Emocional” i conjuntament amb Richard Boyatzis, desenvolupant línies de recerca relacionades amb la Intel·ligència emocional a les organitzacions amb ESADE a Barcelona.

També aportaran la seva experiència, el catedràtic de la Universitat de Barcelona, Rafael Bisquerra, un dels pioners en l’estudi de la intel•ligència emocional a l’Estat espanyol, i Carles Folguera, director tècnic de la Masia del F.C Barcelona, que explicarà com es treballa la intel•ligència emocional des del futbol base fins al primer equip.

Durant el Congrés es realitzaran taules d’experiències que pretenen mostrar com es treballa la intel·ligència emocional en diferents empreses i organitzacions.www.cieolleida.com

Vídeo de CIEO Lleida