Estudiants de la 5ena edició del Màster en Gestió Cultural de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) s’han desplaçat aquest divendres al Centre Europeu d’Empreses i Innovació per analitzar l’empresa [IN]SITU, com a exemple d’innovació en la gestió del patrimoni cultural.
[IN]SITU és una innovadora empresa lleidatana, especialitzada en la gestió integral del patrimoni cultural i artístic, utilitzant el turisme com un dels motors de desenvolupament i rendibilització de les inversions a nivell local.
[IN]SITU, formada pels joves llicenciats en Història i Màsters en Gestió del Patrimoni Cultural Jordi Seró i Martí Picas, té com a base l’execució de serveis i projectes que ajudin a optimitzar els recursos culturals, patrimonials i paisatgístics, i garantir també la sostenibilitat i l’accessibilitat d’aquests projectes: sostenibilitat entesa com l’aprofitament, estalvi i continuïtat dels projectes, i accessibilitat en el sentit de facilitar l’ús social del patrimoni i la cultura així com la seva interpretació.
La seva missió és oferir solucions que permetin convertir la gestió del patrimoni cultural de les terres de Lleida en un factor de dinamització pel territori i la seva gent, alhora que conservar i valoritzar la cultura i patrimoni local. La cultura, el patrimoni i el turisme esdevenen una eina per potenciar els vincles entre la comunitat i el territori, recordant el seu passat, la història o les tradicions.
El Màster de la UIC té una càrrega total de 60 crèdits ETCS i compta amb l’avaluació de qualitat de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) i de l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA). Ambdues són membres de la European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA) i fa avaluacions independents del pla d’estudis, del professorat, de la organització i del compliment dels objectius del màster, d’acord amb d’acord amb rigorosos estàndards internacionals.