Organitzat pels centres educatius que participen en el programa EJE– Empresa Joven Europea i els centres de primària que participen en el projecte PEP- Petits Empresaris de Ponent que com a novetat d’aquest any s’han incorporat a aquesta iniciativa de foment de l’emprenedoria
Més de 140 alumnes de primària, ESO, PFI i Formació professional han comercialitzat els productes produïts per les empreses creades durant aquest curs escolar
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros i el conseller delegat de GLOBALleida, han visitat avui, el “Mercadet Escola d’Emprenedors”, organitzat conjuntament entre el consorci GLOBALleida i l’Institut Municipal d’Ocupació, IMO. Una iniciativa de foment de l’emprenedoria en la que els alumnes dels centres educatius que participen en el programa EJE- Empresa Joven Europea i PEP- Petits Empresaris de ponent han posat a la venta els seus productes.
Com a novetat, aquest any, des del CRP (Centre de Recursos Pedagògics) s’ha iniciat el Projecte PEP “Petits Empresaris de Ponent” format per 4 centres educatius de primària, que s’han sumat als 5 centres d’ESO, PFI i Formació professional. Els alumnes d’aquests centres educatius durant aquest curs escolar han dissenyat petites empreses amb l’objectiu final de vendre els seus productes i fer-ne difusió en una desena de paradetes en el Mercadet organitzat avui, a la plaça de la Catedral de Lleida.
Els productes que s’han comercialitzat són principalment productes agroalimentaris i artesans com (productes alimentaris ,bijuteria, plantes, manualitats). Cada empresa ha fet una inversió d’un mínim de 60€ i un màxim de 300 i posteriorment s’analitzaran i es repartiran els beneficis obtinguts de la mateixa manera que qualsevol empresa real.
El professorat dels centres han manifestat la il·lusió de que aquest projecte s’ampliï i arreli en la resta de centres educatius, un projecte amb el que s’han treballat amb molt èxit les competències curriculars d’educació primària i secundària obligatòria que inclouen les vuit competències bàsiques que ha d’assolir l’alumnat en finalitzar l’educació bàsica com: la comunicativa, lingüística i audiovisual, la artística i cultural el tractament de la informació i competència digital, la matemàtica així com la autonomia i iniciativa personal, social i cultural.
Un projecte amb el que els alumnes han demostrat la capacitat d’utilitzar els coneixements i habilitats, de manera transversal i interactiva, en contextos i situacions que requereixen la intervenció de coneixements vinculats a diferents sabers.
Els centres lleidatans que han participat en aquest projecte amb una vintena de paradetes són:
Escola d’Alfés
Escola El Segrià
Escola Riu Segre
Col·legi FEDAC-
IES Alfons Costafreda
IES Castell dels Templers
IES Antoni Torroja
CEIP Maristes Montserrat – Calidoscopi
IMO Institut Municipal d’Ocupació