Els CEIs de l’Alta Ribagorça, Solsonès, el Pallars Jussà, Torrefarrera, Tàrrega i l’Aran han ofert aquesta setmana 18,5 hores de formació en diferents cursos, als que han assistit mig centenar de persones.
“Com aconseguir més vendes en una botiga on-line” va ser et títol de la càpsula formativa impartida Óscar Fornàs, Marketing for Managers, que ha tingut com a objectiu donar a conèixer accions que poden fer millorar i augmentar les vendes en un comerç electrònic.
La càpsula formativa impartida al CEI Solsonès ha estat “Gamificació. Introdueix els elements dels jocs per a motivar i potenciar la teva idea de negoci”, a càrrec d’Àngel Fulquet, Game Designer i Growth Hacker, que va explicar com adaptar els elements dels jocs en entorns no lúdics, sigui per resoldre problemes concrets o per potenciar motivació, participació, interès o fidelització, remarcant que amb un cost molt baix s’estan aconseguint uns resultats increïbles en el món empresarial, comercial i emprenedoria.
Jordi Puigdellívol, de Sherpa.cat va oferir al CEI Pallars Jussà (en la foto) el taller formatiu “Com captar l’atenció d’un client en menys d’un minut?. Treballa el teu Elevator pitch amb tècniques de visual thinking i l’ajuda de vídeos”. L’elevator pitch és una tècnica per comunicar la proposta de valor de l’empresa o del projecte emprenedor amb un temps inferior a 1 minut (el que dura, per exemple, el trajecte d’un ascensor), i aconseguir captar la curiositat del teu interlocutor. El taller va posar un èmfasi especial en l’orientació a client, tant pel que fa a identificar i aprofundir en els segments de clients objectiu, com en reflexionar a fons sobre el valor que s’aporta. Aquesta sessió ha estat pensada per a persones emprenedores, empresaris i responsables en organitzacions amb inquietud per comunicar amb més eficàcia sobre la seva empresa i proposta de valor.
Dins dels Dijous Emprenedors, David Jorba, formador i motivador en intel·ligència emocional i PNL, va impartir la sessió “Gestió d’equips de treball en equip”, que ha tingut com a objectiu ajudar a identificar els elements i habilitats que contribueixen a conformar un estil de lideratge eficaç en la pròpia empresa. Els estils de lideratge s’han enfocat, principalment, des de la seva òptica motivacional, tenint en consideració les característiques de la gestió de personal en l’àmbit empresarial. També s’ha pretès que els i les participants puguin identificar el seu propi estil de lideratge i elaborar estratègies útils per millorar la seva actuació amb l’equip de treball en l’empresa.
També dins dels Dijous Emprenedors, el CEI Aran ha ofert la sessió “Guanyem clients. El CRM per gestionar els nostres clients”, a càrrec d’Óscar Ortega, CEO B-Tactic. Una píndola formativa que ha pretès donar eines comercials i de gestió dels clients a qualsevol empresa, independentment del seu format, per què puguin millorar la seva relació amb els clients, potenciar la captació de nous clients, i automatitzar les tasques de l’empresa, amb un cost molt contingut, utilitzant eines de programari lliure, en especial suite CRM, una eina web que es pot descarregar gratuïtament i posteriorment, sense necessitat de coneixements tècnics de programació, es pot ajustar a les necessitats concretes de cada organització.
Finalment, el CEI de Tàrrega va oferir la càpsula formativa “Adaptació i evolució del comerç de proximitat”, a càrrec d’Óscar Fornas, director de Mmanagers. Un curs adreçat a propietaris de comerços tradicionals que vulguin potenciar els seus negocis i donar una nova orientació als serveis que presten als seus clients, explorant noves línies de col·laboració amb altres comerços o tenint presència a Internet per accedir a nous mercats. S’han abordat temes com analitzar el potencial del comerç (febleses i fortaleses), conèixer el client (gustos, tendències, disponibilitat, necessitats…), cercar els valors diferenciadors i l’especialització, com millorar l’experiència de compra del client, comerç en xarxa (col·laboració) i altres canals de venda (comerç on-line), entre d’altres.