L’empresa Punt ECO i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida són els encarregats d’aquest estudi.
Mesuraran els canvis de dieta, l’estat d’ànim, els nivells de colesterol, antioxidants i vitamina D.
Punt Eco és una de les empreses que forma part de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat gestionada conjuntament amb GLOBALleida.
L’empresa Punt ECO i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB) amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Lleida, estan desenvolupant el primer estudi internacional dels possibles beneficis que pot suposar en la salut de persones sanes conrear un hort.
Actualment hi ha estudis dels beneficis de l’horticultura en persones amb discapacitats o amb malalties com l’Alzheimer o Parkinson, però no hi ha cap estudi científic sobre els efectes de l’horticultura en les persones sanes.
En aquest projecte, que va començar el passat mes de març, participen un total de vint persones entre 18 i 60 anys i està previst publicar les primeres conclusions a finals d’aquest any 2015.
Per tal de comprovar si la seva salut física i mental millora o no , els participants s’han de sotmetre a una sèrie de controls periòdics, en els que estudien els canvis en la dieta, la seva qualitat de vida a través de qüestionaris psicomètrics i clinicomètrics, analítiques de sang per comparar els nivells de colesterol, antioxidants i vitamina D.
L’objectiu d’aquest estudi és avaluar si pot haver algun tipus d’efecte i seguir investigant en la “causalitat”, per extreure resultats i oferir-los a nivell de salut pública i prevenció de malalties.
Punt ECO, impulsora de l’estudi, treballa en horticultura terapèutica amb algunes llars de jubilats i amb el centre de sant Joan de déu d’Almacelles, entre d’altres projectes. Va començar la seva activitat al Ceeilleida i és una de les 15 empreses que formen part del programa de creixement empresarial, de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat gestionada conjuntament amb GLOBALleida.