Lleida acollirà del 25 al 27 de juny el 23è Congrés de la xarxa internacional European Business and Innovation Centre Network (EBN) que engloba tots els Centres Europeus d’Empresa i Innovació (CEI)
La Diputació de Lleida, a través del CEEILleida i juntament amb GlobaLleida, organitzarà el 23è Congrés de centres europeus, que reunirà a les comarques de Lleida més de 500 directius i tècnics professionals de la xarxa de més de 250 Centres Europeus d’Empresa i Innovació (CEEI) d’Europa procedents dels 25 països que en formen part.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat els detalls de la trobada aquest dimecres en roda de premsa, juntament amb el president d’EBN, d’Ances i del CEEI de Màlaga, Álvaro Simon; i del director executiu d’EBN, Philippe Vanrie. El 23è Congrés de la xarxa internacional EBN serà una trobada concebuda i adreçada especialment als joves emprenedors que pertanyen al segment que té una vocació emprenedora més gran.
Reñé ha destacat que a més de reunir directius procedents dels 250 centres europeus d’empresa i innovació, han rebut peticions d’assistència de directius xinesos, de Taiwan, del Quebec i de Rússia, la qual cosa el converteix en un esdeveniment mundial.
El president de la Diputació de Lleida ha destacat la importància d’acollir aquest congrés que també és un crit i una aposta per l’optimisme, tot i les dificultats econòmiques actuals. “Lleida és un territori tradicionalment d’autònoms i emprenedors que ara acull un congrés que permetrà compartir experiències a nivell europeu i mundial”, ha afirmat.
Es tracta de la primera vegada que aquest congrés se celebra a Catalunya i en el marc del mateix també es celebrarà l’Assemblea Nacional d’ANCES el dia 26 de juny.
El CEEILleida va presentar la seva candidatura en el transcurs del 22è Congrés d’EBN que es va celebrar l’any passat a la ciutat Derry-Londonderry, a Irlanda del Nord, i on hi van participar els màxims responsables dels CEEI d’Europa, directors de petites i mitjanes empreses, multinacionals, Business Angels i altres organitzacions empresarials.
En aquest sentit, Reñé ha indicat que probablement un dels motius que van fer possible que el CEEILleida fos escollit per organitzar el congrés aquest any és el seu model d’èxit en la gestió i creació de la major xarxa de centres d’empreses innovadores en un únic territori, de més d’11.500 metres quadrats i 160 espais disponibles per a allotjar empreses de nova creació.
“A més, compta amb un bon nivell d’ocupació i la supervivència de les empreses que passen pel CEEILleida obtenen un 90% de supervivència”, ha puntualitzat el president de la Diputació de Lleida. Per la seva part, el president d’EBN, d’Ances i del CEEI de Màlaga, Álvaro Simon, ha explicat que a l’Estat espanyol hi ha 29 centres europeus d’empresa i innovació, que estan considerats com la “millor xarxa organitzada per donar suport als emprenedors i a la innovació en termes generals”.
Durant l’any 2013 es van crear unes 3.000 empreses amb l’assessorament dels 29 CEEI i actualment les incubadores de la xarxa disposen d’un miler d’empreses que han generat uns 3.000 llocs de treball d’elevada qualificació. Durant l’any 2013 s’han organitzat més de 1.800 accions de formació i 1.750 accions de promoció empresarial.
El director executiu d’EBN, Philippe Vanrie, ha indicat que la característica essencial d’aquest congrés és que promou el treball de forma conjunta a nivell europeu per un mateix objectiu. El 23è Congrés de la xarxa internacional EBN, que es celebrarà a les comarques lleidatanes, desenvoluparà el pla estratègic Europa 2020, que es centrarà en els següents eixos:
- Els 20 millors territoris que han inspirat i compartit les seves polítiques intel·ligents per la transformació de les nostres economies
- Els 20 millors projectes que hagin generat innovació i ocupació.
- Els 20 millors CEIS que han desenvolupat les millors pràctiques per descobrir i fer créixer a joves talents.
- Les 20 millors empreses liderades per emprenedors visionaris.