El projecte dona suport en la concreció d’iniciatives, des de la idea de negoci o la definició del model, fins a la constitució d’empreses o contrastar el projecte en el cas de les empreses ja existents
La Paeria, la Universitat de Lleida, el CEEILleida i Eurecat lideren aquest projecte, i compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida i FEMAC
El projecte de preacceleració Emprèn Bio 4.0 està formant i assessorant en l’àmbit de la bioeconomia 18 persones i posa al seu abast eines i el suport necessari per emprendre i/o crear la seva empresa o reforçar-la en el cas de les ja existents. A través de les hores de formació i de mentoria, rebran suport en els seus projectes, en qualsevol fase del procés, des del desenvolupament de la idea de negoci, del seu prototip o servei, la definició del model de negoci, la constitució d’empreses en el camp de la bioeconomia o contrastar el projecte en el cas de les empreses ja creades.
Emprèn Bio 4.0 és un programa de formació i mentoria que té com a objectiu promoure l’emprenedoria en bioeconomia i la creació d’empreses basades en la innovació i la tecnologia. El programa s’estructura en dues parts, durant tres mesos, del 19 de setembre al 19 de desembre. D’una banda, consta de 101 hores de formació, en línia i presencials, en innovació, tecnologia, nous models de negoci i gestió empresarial, visites presencials per veure casos d’èxit. D’altra banda, hi ha una borsa de 60 hores de mentories, a repartir entre els projectes participants, que imparteixen professionals amb experiència acreditada que guiaran i assessoraran les persones emprenedores participants.
Concretament, el programa formatiu consta de 4 blocs:
-Cadena de valor de la bioeconomia: mercat, oportunitats i necessitats (11 hores)
-Gestió empresarial, emprenedoria i innovació a la cadena de valor agro-food (30 hores)
-Tecnologia, bioeconomia circular i sostenibilitat (18 hores)
-Tecnologies disruptives per crear reptes innovadors en la bioeconomia (42 hores)
Aquesta és la primera edició que es desenvolupa a Lleida del programa Emprèn Bio 4.0. La Paeria, la Universitat de Lleida, la Fundació CEEILleida i el centre tecnològic Eurecat lideren aquest projecte. També compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida i el Clúster de Maquinària Agrícola i dels medis de producció agrícola (FEMAC). El programa PRIMER està subvencionat pel departament d’Empresa i Treball i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.
El programa inclou també alguna sortida que complementa la formació. El dimecres 8 de novembre es va realitzar una sortida per conèixer casos d’èxit centrada en bioeconomia forestal amb el següent programa:
-Visita a laboratoris dbA-UdL (Centro de Desarrollos Biotecnológicos y Agroalimentarios-Universitat de Lleida) al Parc Agrobiotech, per veure opcions d’obtenció de subproductes a partir de la fusta i de la transformació de biomassa.
-Visita a les instal·lacions INCAFUST-CTFC (Institut Català de la Fusta-CTFC) al Parc Agrobiotech, per conèixer opcions d’utilització de la fusta com a material de construcció.
-Visita a la plantació experimental de cultiu de tòfones a Maials, per parlar del cultiu de productes forestals no fustaners.
-Visita a l’experiència d’aprofitament de restes de cultius fruiters per a ús energètic a Sudanell.
El programa Emprèn Bio Lleida 4.0, a debat en el programa ‘Empresaris’ de Ràdio Lleida-Cadena SER
Així mateix, el programa Empresaris de Ràdio Lleida-Cadena SER, debatrà aquest dimecres, amb col·laboració amb el CEEILleida, les oportunitats que ofereix el programa Emprèn Bio Lleida 4.0.
En el debat hi participaran:
- Yolanda Ordóñez, coordinadora de projectes de formació al departament de formació de la Fundació Eurecat.
- Marisa Benítez. Tècnica de Promoció Econòmica i Emprenedoria a l’Ajuntament de Lleida.
- José Alonso. Professor d’Iniciativa Emprenedora i de Direcció d’Operacions i Logística de la Universitat de Lleida, i director de la Càtedra Santander d’Emprenedoria de la UdL.
El debat estarà moderat per la periodista Mercè March, i es podrà escoltar aquest dimecres, dia 22, a partir de les 15:00 per Ràdio Lleida i la seva web.
|
|
|
|
|
|
|